00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

ממתק שוקולד לבן ופירות יבשים

 

 

על הממתק הזה אין הרבה מה לכתוב, כי פשוט חבל על הזמן.... ככל שתקדימו להכינו כך תוכלו ליהנות ולקצור מחמאות מהר יותר;) 


אני הכנתי אותו לכבוד מפגש נפלא שהיה לי עם חברות טובות, שכולן אלופות בישול ואפיה. ונראה לי  לפי התגובות שקיבלתי, שאף אחת מהן לא הצליחה להישאר אדישה לממתק הנהדר הזה.

האמת שבהתחלה ניסיתי לשחק אותה כאילו לקח לי שעות רבות ועמל רב להכין אותו, אבל אז חשבתי לעצמי.. אם אני כל כך נהניתי להכין ולראות אחרים נהנים מהיופי והטעם, למה שלא אשתף? הרי בשביל זה אנחנו כאן לא?


 

 

 

רק רגע....חשוב לציין, כי אמנם המתכון הזה הוא ממש קל, ואינו דורש מאמץ רב, אך אני ממליצה מאוד לבחור בשוקולד מאיכות טובה.
כמו כן אם מישהו אינו אוהב את השוקולד הלבן, ניתן להחליפו בשוקולד חלב או מריר. (אבל שתדעו כי השוקולד הלבן נותן את התוצאה היפה ביותר)

רק לא לשכוח חומרי גלם באיכות טובה נותנים ממתקים באיכות מעולה!!!!



המצרכים:

  • 300 גר' שוקולד לבן

  • תערובת פירות יבשים קצוצים   ( אני השתמשתי בשזיפים, תמרים ופאפאיה .. )

  • אגוזים קצוצים    (אני השתמשתי באגוזי לוז ואגוזי מלך)



* שימו לב- בכוונה לא ציינתי כמויות של הפירות היבשים והאגוזים, מאחר והכל תלוי בכם ובכמות שתרצו להכניס לשוקולד.

* אני ממליצה להשתמש בתבנית סיליקון פשוטה בעלת שקעים (לא גדולים במיוחד)  זה מקל על העבודה וגם התוצאה נראית יפה יותר. 


 

ועכשיו לעבודה:

  1. המיסו 250 גר' (מכמות השוקולד הכללית) בתוך בן מארי (קלחת עם מים רותחים ומעליה קערה עם השוקולד) או במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות, עד המסתו המלאה.

  2. הוסיפו אל השוקולד המומס את יתרת השוקולד הנותר, וערבבו עד להמסה מלאה.
  3. מלאו את השקעים בתבנית בשוקולד המומס. (אם אין לכם תבנית שקעים ניתן להכין גם בתבנית נמוכה ושטוחה).

  4. נערו בעדינות את התבנית, להוצאת בועות האויר

  5. סדרו מעל השוקולד את הפירות היבשים והאגוזים. בכל שקע שימו חתיכה מכל דבר כך שיהיה צבעוני ומעניין.

  6. והכניסו את התבנית למקרר, לקירור והתמצקות השוקולד.  

  7. לאחר הצינון, הוציאו את הקוביות מתבנית הסיליקון, והגישו.
    (אם השתמשתם בתבנית שטוחה, חיתכו בעזרת סכין חדה את השוקולד לקוביות בגודל הרצוי)

 


 

 

 

 


 

 


 

 בתאבון לכולם ונתראה במתכון הבא!!!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת