00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מרק שעועית חורפי -



עכשיו מתבשל לו על הגז בנחת סיר של מרק שעועית לבנה, עם נתחי בשר ברוטב עגבניות בצל שום ופפריקה.


אצלנו לא מכינים מרקים לערב שבת.

 

בחורף, אנו אוכלים מרקים במשך כל ימות השבוע אבל בשבת זה המסורת של דגים ותבשילים.


הבוקר חברה לחצה ולחצה ולחצה, ומה שיצא זה מרק שעועית "אינטסטנט" הודות לסנפרוסט שמכין את השעועית הלבנה וחוסך את ההשריה הממושכת והבישול הממושך של השעועית.


כך הכנתי:


טיגנתי שני בצלים עם קוביות  משלושה גזרים לחצי השחמה.

הוספתי את נתחי הבשר הטרי שהובאו מהסופר [בשר שריר]

לאחר טיגון ערבוב של עשר דקות של כל המרכיבים יחד, כיסיתי במים עד גובה כיסוי המרכיבים שבסיר בלבד, הוספתי מעט קימל ופלפל שחור ונתתי להתבשל במשך כשעה ורבע.

עכשיו שלב ב'

טיגנתי שום קצוץ, עגבניות טריות, לאחר כחמש דקות של ערבוב  טיגון, הוספתי קופ' רסק עגבניות קטנה, כוס מים רותחים, תבלינים [פפריקה, פלפל, מלח] הוספתי כף מרק עוף.

שלב ג'

הבשר שהתבשל הוצא מהמרק, נחתך לחתיכות קטנטנות והוחזר לסיר.

הוספת את השעועית לבנה של סנפרוסט [800 גר'] ואת רוטב העגבניות לסיר. 

הוספתי ליטר מים רותחים על מנת שיתקבל מרק ולא תבשיל 

עכשיו הכל מתבשל על אש קטנה קטנה למשך שעה נוספת. 

אפשר להוסיף מעט כמון לקראת סיום הבישול. אבל מאחר וגיליתי את הקימל ואת הטעם המיוחד שמתקבל, אני מעדיפה לשים קימל בלבד




הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת