00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סלט כרוב בחריפות עדינה

 
 
 
איך שראיתי את המתכון לסלט הכרוב (או סלאו חריף) כפי שהוא נקרא במקור, ידעתי שבשינויים קלים הוא יהפוך לסלט שנאהב בביתנו, ואכן כך בדיוק היה.
במתכון המקורי יש כמות עצומה של סוכר ונראה לי שזה יצא ממש ממש מתוק, ולכן שיניתי חצי כוס ל-1/3 כוס ועדיין יצא מעט מתקתק מדי לטעמי, בפעם הבאה יוכן רק עם 1/4 כוס סוכר.
 
 
 
פורסים חצי כרוב לרצועות דקיקות ומניחים בקערה גדולה
 
 
 
חוצים ופורסים לפרוסות דקיקות 1 בצל אדום (אני מעדיפה אדום כי הוא יותר עדין בטעמו, אבל ניתן להכין עם לבן כמו במתכון המקורי)
 
 
 
מוסיפים פלפל אחד אדום חתוך לרצועות דקות.
מוסיפים סוכר ומערבבים הכל יחד היטב, מניחים בצד.
 
 
 
בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל הכרוב, מערבבים היטב.
 
 
 
מכסים בניילון נצמד ומקררים עד להגשה.
 
 
סלט כרוב בחריפות עדינה
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=5490
 
המצרכים:
1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל אדום חצוי ופרוס דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1/4 כוס סוכר
 
לרוטב הפיקנטי:
1/3 כוס חומץ בן יין לבן
1/3 כוס שמן קנולה
1 כפית דבש
1 כפית חרדל (לא גרגרים)
1/2 כפית פלפל צ`ילי גרוס גס
פלפל שחור גרוס גס
מלח לפי הטעם
 
להגשה:
טבעות בצל ירוק
 
ההכנה:
בקערה גדולה שמים את הכרוב, הבצל, הפלפל האדום והסוכר ומערבבים היטב בידיים, מניחים בצד.
 
בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב, מערבבים לשניה ויוצקים מעל הכרוב.
מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד להגשה.
 
לפני ההגשה מפזרים למעלה (לי לא היה בבית ולכן לא פיזרתי) טבעות בצל ירוק
 
הסלט נשמר היטב עד שבועיים במקרר
 
בתאבון
 
כאמור הבאתי גם את הקישור למתכון המקורי, כך שכל אחד יוכל להכין את הסלט לפי ראות עיניו.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת