00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

רולדת שוקולד

09/12/2013

רולדת /סהרונים שוקולד מבצק שמרים על בסיס שמן

 

מתכון  פרווה .הבצק מעולה רך מאוד גם לאחר יום.

המתכון ללא ביצים,למעט ההברשה לפני האפיה

אפשר כל מלית

כוס מידה סטנדרטי 240 סמ"ק

הכמות גדולה,אפשר להכין חצי כמות

לאחר האפיה אני מקפיאה,כי העוגות נחטפות..

 

חומרים:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית גרידת תפוז,אם אין אפשר לשים גרידת לימון

1/2 כוס סוכר בשבילי זה הספיק מכיוון שהכנתי עם מלית של ממרח שוקולד

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות מים פושרים

קורט מלח

 

הכנת הבצק:

לשים בקערה את החומרים היבשים,להוסיף את שאר החומרים עם המים (אני מתחילה עם 1 3/4 כוס לאחר מכן אם צריך מוסיפה את שאר המים אבל

אצלי היה בדיוק 2 כוסות) את הקורט מלח אני מוסיפה בסוף.

ללוש 10 דקות

לאחר הלישה למרוח את היד בשמן ולמרוח את הבצק מכל הצדדים.

להשאיר לתפיחה  מכוסה כשעה וחצי(תלוי במזג האוויר  יתכן שיקח יותר

זמן אם באותו יום יהיה קריר)

לאחר התפיחה הראשונה לחלק את הבצק כ4  או 5 חלקים

ולהתחיל למלות

אני הכנתי רולדות וסהרונים

יוצא כמו גדולה

לאחר המלית להתפיח שוב כשעה בערך

לאחר מכן למרוח ביצה טרופה ולאפות  ב170 -180 מעלות

כ-40- 30 דקות או יותר עד להזהבת הבצק.

אני הכנתי עם מלית של  ממרח שוקולד פרה פרווה.

אפשר להוסיף אגוזים קצוצים למלית.

בהצלחה.

 

תמונות משוק "פורטובלו" בלונדון:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2376048

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת