33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

למנה ראשונה יש לנו מרק ירקות מגוון ולא בשרי :

2 בצלים

2 בטטות קטנות

3 גזרים

4 שורשי פטרוזיליה ועלים

2 קישואים

2 קולורבי

1 דלורית גדולה

3 עגבניות

צרור סלרי מקלות+עלים

בסיר גדול לטגן בצלים, ולהכניס לפי הסדר בגודל קטן-בינוני. לתבל עם כרכום,פפריקה ומלח. להרתיח ולבשל כשעה וחצי על אש בינונית מכוסה. אני טוחנת כמה פולסים בבלנדר מוט להסמכת הנוזלים.

 

המון זמן לא הכנתי חזה עוף. מצאתי באתר של בצק אלים רעיון חביב :

חזה עוף ופסטה ברוטב עגבניות ולימון :

500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

פסטה מסוג קצר

2 קוביות רוטב פסטו שום (אפשר גם שום קצוץ)

3 עגבניות גדולות בשלות קצוצות

2 קופסאות רסק עגבניות

מיץ מלימון שלם (אני שמתי 2 לימונים- אוהבים חמוץ אצלנו)

שמן זית

מלח פלפל

לבשל את הפסטה 10 דק'. להכניס את חזה העוף יחד עם הפסטה לעוד 2 דק' בלבד(!) ולסנן (בלי לשטוף ולשמור 2 כוסות של מי הפסטה לרוטב).

בסיר הפסטה לטגן בשמן זית את קוביית הפסטו שום לדקה, ולהכניס פנימה את הפסטה והעוף. אז להכניס את העגבניות, הרסק ומיץ הלימון והתבלינים. לערבב כמה דק עד שהרוטב מסמיך. להוסיף את כוסות המים של הפסטה ששמרנו מקודם עד שזה מתערבב טוב וחזה העוף עשוי, ולהגיש .

 

שעועית ירוקה מוקפצת:

1/2 שקית שעועית ירוקה

3 שיני שום פרוסות

חופן יפה שומשום מלא

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

להכין מבעוד מועד מים קפואים במקפיא. להרתיח מים בסיר. לזרוק פנימה את השעועית הקפואה ל-5 דק' מקסימום. לסנן וישר להכניס לתוך קערה עם מים קפואים.להשהות לכמה דק' ולסנן שוב. במחבת גדולה להקפיץ בשמן זית שום ושומשום. להכניס פנימה את השעועית. להקפיץ כמה דק'. לתבל במלח ופלפל ולהגיש.

 

 

 

 

מחר אני אעלה כנראה אוזני המן לכבוד פורים

שבת שלום לכולנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת