33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

מעשה בשלוש פיצות

 

המרשם הביט אליי בחיוך בכל פעם שעברתי ליד לוח השעם... האותיות

 

   פ          י           צ            ה 

 

עם הקו התחתון שמדגישן העלו בי געגוע למאכל האהוב.

מי לא אוהב פיצה חמה וטעימה שהרגע יצאה מהתנור? והניחוחות שעולים מהמטבח... תענוג לכל המערכות בגוף! את המרשם קיבלה אמא שלי מחברתי רון-לי שסיפרה באחד מביקוריה בביתנו על הפיצות שאפתה למשפחתה.

 

מצרכים לבצק:

1 קילו קמח רגיל

1 שקית שמרית או שתי כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כפיות מלח

חצי כוס שמן זית, חצי כוס שמן רגיל – לשלב שלושת רבעי כוס שמן בהתחלה, ורבע כוס שמן בסוף

כשלוש כוסות מים פושרים

 

מצרכים להרכבת הפיצה והתוספות:

קופסה וחצי של עגבניות שלמות קלופות – אותן חתכתי בצורה גסה

גבינת מוצרלה מגוררת (תלוי כמה גבינה אתם אוהבים על הפיצה שלכם) וגבינת פרמז`ן מגוררת (תלוי כמה גבינה אתם אוהבים על הפיצה שלכם) – את שני הסוגים ערבבתי בקערה ופיזרתי "ביד חופשית" מעל רוטב העגבניות.

קופסת שימורי טונה בשמן

קופסת שימורי גרעיני תירס

קופסת פטריות שמפניון פרוסות – לסנן ולקצוץ

עלי בזיליקום מכשלושה גבעולים

* ירקות "אנטיפסטי" – הכנתי ירקות בתנור עם שמן זית ומעט מלח, השתמשתי בחציל אחד, שלושה תפוחי אדמה, שני קישואים, גמבה אדומה, גמבה כתומה ובצל – אותם חתכתי לריבועים גדולים והכנסתי לתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס עד שהשתזפו והפכו נימוחים.

 

אופן ההכנה:

לנפות את הקמח לקערה, להמיס את השמרים בכוס אחת של מים פושרים ולהניח אותם בקערת הלישה, להוסיף את הסוכר והשמן, להוסיף את המלח ואת שאר כמות השמן והמים בהדרגה עד לקבלת בצק מעט דביק, להניח להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

לאחר כחצי שעה להוציא את האוויר מהבצק ולחלקו לשלושה חלקים שווים (אפשר גם ארבעה לקבלת פיצות קטנות יותר), לרדד את הבצק על משטח מקומח ולהניחו בתבנית אפייה. אני אישית רידדתי את הבצק על נייר אפייה כדי לחסוך התעסקות מיותרת עם העברת הבצק לנייר וכו`, פשוט מאוד מניחים עיגול בצק על נייר אפייה מקומח ומתחילים לשטח אותו בעזרת מערוך.

על הבצק למרוח רוטב עגבניות, לפזר מספר עלי בזיליקום טרי ואז את הגבינה.

במידה ורוצים תוספות לארגן אותן מראש ולסדר אותן בכמות יפה מעל הפיצות, לאפות בחום של 180-190 מעלות צלסיוס עד לקבלת קצוות בצק שזופות וגבינה מבעבעת...

 

פיצת ירקות אנטיפסטי

 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת