00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אל סולטאן

אל סולטאן, זרזיר

מזרח תיכון ישן

רבים מתושבי עמק יזרעאל מכירים את אל סולטאן. זוהי מסעדה ערבית, השוכנת ברחוב הראשי של היישוב הבדואי זרזיר, שבשבתות זוכה לפופולאריות רבה. המקום מעוצב בפשטות, כמקובל במסעדות הז'אנר, והשירות מסביר פנים באופן מיוחד. השבוע ביקרתי שם לאחר טיול רגלי שערכתי בגליל.

להלן המנות שהוזמנו:

חומוס. המשחה, שהוגשה בכלי חרס, היתה טרייה, בעלת טעם בסיסי ומרקם כבד. מי שמעוניין "לנגב" בלבד - עשוי למצוא את החומוס הזה קצת משעמם. למי שמעוניין בו כתוספת למאכלים אחרים – לא יהיו טענות. הפיתות היו טריות, למרות שהגעתי למסעדה ב- 16:00, מעבר לשעות השיא.

מקלובה. המנה הוגשה עם נתחי כבש עסיסיים, שהגיעו מאיטליז מקומי השייך גם כן לבעלים. האורז הנפלא, שספג לקרבו את טעמם של הירקות השונים עימם בושל, היה בעל מתקתקות נעימה. המנה תובלה בתערובת תבלינים קצת אגרסיבית, אך בסך הכל היא היתה טעימה ומוצלחת.

סינייה טחינה. קציצת בשר הטלה היתה עתירת טעם: לא יבשה מדי, לא מתובלת מדי - והוכיחה שוב שעם בשר לא מחפפים פה. רוטב הטחינה מאידך היה חזק, דומיננטי ובעל טעם מונוטוני.

החשבון הסתכם ב- 117 ש"ח (כולל שתייה קלה אחת) ובסיום הוגשו קפה ובקלאווה על חשבון הבית. בשנים האחרונות התוודענו בגליל למסעדות ערביות מרתקות, המציעות פרשנות "עילית" למאכלים מוכרים. אל סולטאן אינה אחת מהן. זוהי מסעדה מזרחית "אולד סקול", שלא מתיימרת לאתגר יותר מדי קולינארית. מצד שני אי אפשר להתעלם מהיתרונות בה: המחירים סבירים, האוכל טרי, הבשר טוב מהמקובל בז'אנר, השירות לבבי – ובסך הכל זוהי אופציה סבירה למשפחות רעבות המטיילות בסביבה.

ציון: 3 כוכבים

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת