77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

סוגים שונים של אזני המן

סוגים שונים של אזני המן
  1. אזני המן 2012

    21:43 27/02/2012

  2. אזני המן מאמא של יהודית גיל

    17:07 20/02/2013

  3. אזני המן מקמח מלא בקלי קלות

    16:40 02/03/2015

  4. אוזני המן פרווה עם שירה

    19:08 01/03/2014

  5. אוזני המן פרווה

    09:58 21/03/2016

  6. אוזני המן מקמח מלא במילוי סביח ,פרווה

    17:48 03/03/2016

  7. אוזני המן לפורים (רוסקס דאלחשוב) ולימי חול

    18:51 01/08/2008

פורים שני ללא אימי ז"ל, חודש לפני פורים אימי ז"ל היתה מתחילה בהכנת אוזני ההמן,

מכינה קופסא של אוזני ההמן לי לאחי ולחמשת נכדייה.

השנה החלטתי להכין פעם ראשונה את אזני ההמן,

בילדותי תמיד אמרתי שאין להם צורת אזני המן ,אימי היתה אומרת

שכך הבולגרים עושים, החלטתי להכין חצי מהבצק בצורת אוזני המן.

מי שמכין פעם ראשונה כדאי להכין חצי כמות יוצאים 48 אוזני המן.

בצק:

1 ק"ג קמח

2כוסות סוכר

340ג"ר חמאה מומסת
2 ביצים

2אבקות אפייה

1כוס חלב

2סוכר וניל

מילוי

כוס מים

1 לימון סחוט
2  כוסות  סוכר

להרתיח את כל החומרים
ברגע שמתחיל לרתוח להוסיף
קליפת לימון מגורד מלימון אחד
4 כפות פרורי לחם
400 ג"ר אגוזים קצוצים דק

להוריד מהאש רק שמתחיל לבעבע ולהדבק בתחתית

לקרר את המילוי לחלוטין
ציפוי

100  ג"ר שומשום+ביצה מעורבבת עם מעט מים

אופן ההכנה
לחלק את הבצק ל2
לחלק כל חצי  ל6 כדורים
כל כדור קטן לפתוח לחלק ל8  משולשים

 לשים כפית מילוי לגלגל  כמו קרואסון.
למרוח ביצה ושומשום למעלה.
לאפות בתנור מחומם180מעלות עד שמשחימים.

נשמר עד שנה בסיר סולתם סגור

הבעיה שהטעימות לא נגמרות.

 סדר העבודה למתחילות

 חצי כמות מכל החומרים

את הבצק מכינה במגימיקס עם להב פלדה עד שהבצק מתאחד

מאחסנת במקרר עד שהמלית מוכנה וקרה

לפתוח את הבצק על משטח מקומח

הכנת המלית לקצוץ את האגוזים במגימיקס

להכין את המלית ולקרר אותה

את אזני ההמן בצורת רוגלך לאפות שהחלק הצר כלפי מטה

לטבול אותם בביצה מעורבבת עם מעט מים

ובצלחת של שומשום

אופה על נייר אפייה אין צורך למרוח את נייר האפייה

לחמם מראש את התנור.

אם מכינים צורת אזני המן

לקרוץ עם כוס רחבה עגול

למרוח ביצה במברשת לפני ששמים כפית שטוחה מילוי ככה לא יפתחו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת