44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פול מדמס (מצרי)

בס"ד

 

כיוון שאבי ממוצא מצרי נהגנו לאכול די הרבה את המאכל הזה ולומר לכם את האמת הוא פשוט נפלא.

הפול מתבשל במשך שעות על הפלטה ביחד עם ביצים קשות ונמעך למין תערובת מעט דיסתית אבל טעימה משהו משהו.

היום ניתן לקנות את הפול בקופסאות כבר מוכן ורק לחמם, אבל אין על הפול הביתי.

תוסיפו לו בצל ,טחינה ופיתות ליד וקיבלתם ארוחה "מפוצצת" תרתי משמע.

מקווה שתהנו

 

המצרכים (ל- 4 סועדים):

1/2 קילו פול מצרי יבש

4 ביצים

בערך 1/4 כוס שמן

מלח

1 כפית גדושה כמון

 

להגשה:

 

טחינה ביתית

פיתות

בצל חתוך

 

אופן ההכנה:

- לילה קודם להשרות את הפול במים.

- למחרת לסנן ולשים בסיר ביחד עם הביצים ולמלות במים עד שיכסה ב- 1 ס"מ את הפול.

- במידה ומבשלים על הפלטה להביא לרתיחה ולבשל כעשר דקות לכבות את הגז ולהניח על הפלטה.

- במידה ומבשלים כל הלילה, משאירים את הסיר על אש נמוכה מאוד למשך כל הלילה.

- בבוקר מוזגים מן הנוזלים לתוך צלחת ונפטרים מיתר הנוזלים.

- מועכים בעזרת ממחה של פירה את הפול והביצים לתערובת אחידה ללא גושים.

- במידה והתערובת סמיכה מדי להוסיף מעט מן הנוזלים ששמרנו בצד.

- לתבל במלח,כמון ושמן לערבב ולטעום, במידה וחסר תיבול להוסיף עוד.

- להניח בצלחת, לצקת טחינה ולהתחיל לטרוף.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת