11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

ביקורת-סדנת לחמי שאור וסלטי חורף בבית הספר לבישול גלילי של השף ארז קומורובסקי

ביקורת-סדנת לחמי שאור וסלטי חורף בבית הספר לבישול ...

 

לשם הבהרה: לא קיבלתי בקשה לכתוב את ההמלצה ובטח שלא תשלום- אני כותבת את רשמי האישיים וממליצה מכל הלב.

בשבוע שעבר השתתפנו בעלי ואני בסדנת "לחמי שאור וסלטי חורף" בבית הספר לבישול גלילי של השף ארז קומורובסקי. לסדנא הגענו לאחר שזכיתי בה כפרס בתחרות של "טבעול" עם המתכון שלי למרק כתום: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1969073&r=1

הגענו למצפה מתת כל הדרך מחיפה, לפי הנחיות מסודרות ומדויקות שקיבלנו מראש. כשהגענו לביתו של ארז (כן כן, הסדנא מתקיימת בביתו!), גילינו שהיינו מהאורחים הקרובים ביותר (הרוב הגיעו כל הדרך ממרכז הארץ!).

עם כניסתנו, ארז פינק את כולם ביין משובח ודאג לאורך כל הסדנא שהכוסות לא יעמדו ריקות אף לרגע... לאחר מכן, הוזמנו לצאת למרפסת, לפתיחה בארוחת בוקר, הכללה לחמים מסוגים שונים (איך לא?) ומספר סלטים וממרחים מיוחדים. הארוחה, למעשה שימשה כ"טיזר" לעתיד לבוא...

את ההתחלה הרשמית של הסדנא קיימנו ב"גינה" של ארז (מדובר בשטח ענק מסביב לבית) ובחידון אודות עשבי תיבול מיוחדים שהרחנו וגם טעמנו...כמובן!. ה"גינה" של ארז ענקית ומכילה שלל עשבי תיבול וירקות בגידול אורגני.

מהגינה נכנסנו לקומה התחתונה בביתו של ארז, והתחלנו את הסדנא שלשמה התכנסנו. ישבנו כולנו (כ-15 איש) בשולחן מאורך (וערוך), מול מטבחון שבו עמד ארז. פתחנו בסבב היכרות קצר וגילינו שיש בינינו שף מקצועי, בשלנים חובבים, אכלנים מקצועיים ומספר שלוקים בפוביה משמרים... ארז הבטיח לטפל באחרונים ולגאול אותם מפחדם.

ראשית, ארז הסביר אודות שאור ותהליך יצירתו, כולל הדגמה, ובהמשך הציג את השאור שהוא "מגדל" כבר 20 שנה ושממנו התחיל את "לחם ארז". לאחר מכן, הוצגו שני מתכונים ללחמי שאור עשירים, האחד עם כוסמת ובצל והשני עם מיני גרעינים. לאחר הדגמת הכנת הבצק, עוזריו של ארז הניחו לפנינו את התוצרים המוגמרים, בתוספת חמאה ועוד דברים טובים (כמו סוג של סלט תרד מאודה עם גבינה, שגזרתי על עצמי לנסות להכין מתוך הזיכרון שבחך).

                                                     

בהמשך, ארז הכין מגוון  סלטי חורף, כמו סלט לבבות ארטישוק, סלט קולורבי עם אפונה עדינה ובוטנים קלויים וסלט שומר. כמובן, שהסלטים עברו מיד לצלחות הגשה ומשם- לטעימות שלנו :)

ארז הקפיד לכל אורך הסדנא להשיב לשאלותינו ולהכתיב לנו מתכונים מדויקים, כך שנוכל להמשיך את החוויה הקולינארית גם בבית.

לסיום הסדנא, הוזמנו לצאת שוב לגינה, הפעם כדי ליהנות מתה, קפה, לחם אננס וסחלב חם עם סירופ תפוזי דם משכר...

 

לסיכום, מדובר בחוויה יוצאת מן הכלל, בעיקר בטעמיה, שייהנו בה כל חובב אוכל או בשלן!

 

משך הסדנא: כ-4 שעות, עלויות: ניתן לראות באתר של בית הספר לבישול גלילי:http://www.erez-komarovsky.co.il/

 

וסתם כדי לפנק אתכם, להלן אחד מהמתכונים שהוצגו ונאכלו בסדנא (מפורסם באישורו של ארז):

סלט שומר:

מערבבים יחד 2 כפות מיסו לבן ומיץ משני לימונים.

מוסיפים מעט מלח ו-2 כפות שמן אורז.

בקערה גדולה מניחים 1 קילו שומר קלוף ופרוס, חופן עלי בזיליקום ואגודה שלמה של עלי ראשד.

שופכים את הרוטב מעל השומר והעלים ומערבבים עד שהכל יצופה ברוטב.

 

בתאבון :)

                                             

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת