33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

טורט וניל שוקולד.

אינני זוכרת מתי התחלתי לאפות ולמה, אבל יש לי  זכרונות  של אפיית עוגות,התנסויות בחומרי אפייה, והתלהבות של חברים שקיבלו עוגה ממני כמחווה, מתנה או לאירוח.

את השירות הצבאי שלי עשיתי בנח"ל בגרעין. תקופה ארוכה העברתי בעבודה במטבח הן בקיבוצים בהם היינו והן בהאחזות  שיזפון.

אני זוכרת שתמיד אהבתי ספרי בישול ואפייה ,בכל הזדמנות  קניתי ספרים חדשים, הספרייה שלי תמיד היתה עשירה בהם וגם כיום, בעידן המחשב אני פותחת ספרי בישול ומתעדכנת במתכונים חדשים , לומדת להכין מעדנים ותבשילים  בהם לא התנסיתי, לעיתים התמונה מרתקת אותי ולפעמים המרכיבים.

כשגרתי בקיבוץ יוטבתה , לפני 26 שנה, אחרי השירות הצבאי ,אפיתי כל שבת עוגה לחברים ולמשפחה המאמצת. כן גם שם עבדתי במטבח, ממש השתלמתי ולמדתי הרבה מהעובדות במטבח,חברות המשק והאקונומית.

כשהגעתי לשילר לפני 22 שנה ,עבדתי במטבח ,בתחילה הכנת ארוחת בוקר . קמתי ב4.00 לפנות בוקר כדי להכין את עגלות ארוחת הבוקר ובנוסף להכין חביתות, פנקיקים. אחרי מספר שנים ,כשסימתי את לימודי הנטורופתיה עברתי לעבוד במטבח "דיאטה" ,הכנת ארוחת צהרים , תפריט דל מלח ושומן. נוצר מצב ,(משתפת בצנעה), שהקפצתי את מרכיבי העגלה בתבשילים, פשטידות, ממולאים של ירקות שחברי המשק לא הכירו, השתמשתי כבר אז במרכיבים כמו אורז מלא, קינואה, אפיתי עוגות גזר וכו'.

במהלך שנות נישואיי היו תקופות בהם אפיתי ללא הפסקה בחגים, שבתות, אירועים כגון בר/בת מצווה , חתונות, מסיבות סיום של ילדי י"ב ועוד שהתקיימו בקיבוץ. בשילר היה מנהג שחברות משק מביאות עוגות מעשי ידיהן לאירועים . כמובן בתקופה שהיינו קיבוץ מסורתי והמסיבות היו לכלל הציבור. . כיום לא כך.

בשנים האחרונות אני אופה אך פחות . במיוחד לימי הולדת של בני המשפחה ולאירועים משפחתיים וחגים.

בעלי חוגג יום הולדת . ובמקום עבודתו נוהגים להביא עוגות לכל העובדים . החלטתי להשתגע ואפיתי טארט מוס  עם קרם וניל. זו היתה פעם ראשונה שעשיתי לבד קרם פטיסייר. עכשיו אני יכולה לומר ,ההכנה פשוטה. לפני מספר ימים כשהתחלתי לחפש מתכונים לא חשבתי כך.

אספתי חלקי מתכונים מהספר "עוגות בקלי קלות " של דנית סלומון.

והנה המתכון:

בסיס טארט- תופין.

הבסיס נמוך, כמות המצרכים הם כחצי מכמות טארט רגיל.

3 ביצים

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כף שמן

1/2 כוס קמח תופח

1 כף מים.

 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במשך 7 דקות, עד שמתקבל קצף תפוח מאוד, סמיך ובהיר.

 ממשיכים להקציף ומוסיפים וניל וקליפת לימון. מוסיפים את השמן בזרם דק.

 מנפים את הקמח על הקצף, מטפטפים את המים מסביב ומערבבים בכף בתנועות קיפול.

 מעבירים לתבנית אפייה 26 או 28 , מורחים בשכבה אחידה ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 25 דקות ,או עד שהעוגה זהובה ויציבה למגע. מצננים.

קרם וניל.

נסעתי לחנות ספייסס בביל"ו לקנות מקל וניל ולצערי לא מצאתי ,אזיי קניתי ונילין, אבקת וניל של חברת Mr. Cake .המוצר אכן עשה את העבודה, הריח ,הארומה והטעם נהדרים.

11/2 כוסות חלב

1/2 תרמיל וניל- 1/4 כפית אבקת ונילין

1 כפית קליפה מגוררת של תפוז או לימון

2/3 כוס סוכר

2 כפות מחוקות קורנפלור

1 ביצה גדולה

30 גרם חמאה

1 כף מיץ לימון

 שמים בסיר 1 כוס חלב. מוסיפים 1/2 תרמיל וניל או 1/4 כפית א. ונילין וקליפה מגוררת. מחממים את החלב כמעט עד לנקודת רתיחה, מסירים מהאש ומשהים כ 10 דקות.

 בקערה שמים 2/3 כוס סוכר , 2 כפות קורנפלור ,1/2 כוס חלב וטורפים היטב, מוסיפים את הביצה וטורפים שוב.

 יוצקים את החלב החם לתוך תערובת הקורנפלור בזרם דק, תוך טריפה מתמדת. מסננים את התערובת חזרה אל תוך הסיר.

 מרתיחים מים בסיר רחב ומעמידים את הסיר עם החלב מעל, באן מארי. חשוב שהמים יהיו  רותחים  ,מקצר את זמן התהוות הקרם.  

 מערבבים בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד, פעולה שנמשכת כ 5-7 דקות, אך לא רותחת. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב. מעבירים לקערה ומצננים במקרר. 

 מוס שוקולד .

1 שמנת  מתוקה + 1כף סוכר מקציפים לקצף יציב, מוסיפים 1 חבילת שוקולד מומס במיקרוגל ומערבבים קלות לתערובת אחידה ומבלי לשבור את הקרם.

להרכבת העוגה .

 

מורחים את קרם הוניל על הטארט, מקררים במקרר להתיצבות.

 

אחרי שהקרם התייצב מורחים את המוס מעל, מפזרים פירורי שוקולד. .

 

כך העוגה נראית כשפורסים לפרוסות.

תודה אתי.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת