77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת אפרסקים הפוכה

 

אז מה אם זו לא עונת האפרסקים, לא מגיע לנו עוגת אפרסקים גם בלא עונה? העוגה הזו מיועדת למי שאוהב עוגת פירות, פעם לא אהבתי עוגות פירות, היום אני כן אוהבת.

בגלל שזו לא עונת האפרסקים, השתשתי באפרסקים משומרים כמובן, העוגה קלי קלות הכנה.

אפשר להכין את הבצק משמנת מתוקה אבל אז היא הופכת לחלבית. אני העדפתי אותה פרווה ולכן השתמשתי בשמנת ריצ'.

אני אהבתי מאוד, מקווה שגם אתם תאהבו.

לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפיה קפיצית בגודל 26.

מצרכים:

1.     4 ביצים שלמות

2.     2 מיכלים של 250 גרם או 1 מיכל של 500 גרם שמנת ריצ'/או קצפת צמחית של תנובה 

3.     1 כוס סוכר

4.     1 שקית סוכר וניל

5.     2 כוסות קמח תופח מנופה

6.     1/2 כפית מלח

7.     אפרסקים מסוננים מקופסת פלחי אפרסקים בסירופ

הוראות הכנה:

בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.

להוסיף את הקמח לבלילה, לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית

לפזר בתבנית המשומנת סוכר דמררה

חותכים את האפרסקים לחצי או לרבע ומסדרים אותם בתבנית

שופכים מעל את התערובת של העוגה, מיישרים ומכניסים לתנור לאפיה

לאחר 40 דקות לבדוק את העוגה עם קיסם או סכין, העוגה צריכה לצאת מעט לחה וזה הסימן שהעוגה מוכנה

כשהעוגה מתקררת, להפוך אותה לצלחת הגשה ולשחרר בעדינות מהצלחת של התבנית, אפשר עם פלטה ארוכה.

זהו מוכן, תפרסו ותהנו

בקרו אותי גם באתר     

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא 

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג 

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק, hit it או מה שבא לכם

מזמינה אותכם להיות גם חברים שלי בפייסבוק ואשמח לקבל גם שם לייק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

71 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת