00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

סלט פאטוש מרענן

לרגל האביב המתקרב (שאמנם לא כל כך נראה כאן בשבוע האחרון, אבל אנחנו יודעים שהוא בדרך), הנה סלט טרי ורענן שעושה נעים בבטן אחרי כל הכבדות של החורף.

מרכיבים (למנה אחת):

  • 5 עגבניות שרי גדולות, רצוי מאוד שרי תמר, ורצוי אפילו יותר שיר ליקופן או זברה
  • מלפפון בינוני
  • חצי בצל סגול קטן
  • צרור נדיב של נענע
  • צרור נדיב של פטרוזיליה
  • חצי פיתה מחיטה מלאה, קרועה לקרעים
  • כפית סומק
  • כפית שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • אופציונלי - גבינה בולגרית 5% לא מעודנת, מפוררת

הכנה:

  1. מחממים מחבת ריקה. כשהיא חמה, מוסיפים פנימה כפית שמן זית וחצי כפית סומק ואת קרעי הפיתה. קולים את הפיתה מעט, משני הצדדים, עד שהיא מזהיבה.
  2. חותכים את המלפפון לקוביות גסות.
  3. חותכים את העגבניות לרבעים.
  4. חותכים את הבצל לפרוסות.
  5. קוצצים דק-דק את הנענע והפטרוזיליה
  6. מערבבים את הירקות, מוסיפים פנימה את קרעי הפיתה החמימים, מתבלים במיץ לימון, מלח גס, פלפל ומה שנשאר מהסומק. אם רוצים, מוסיפים פנימה בולגרית מפוררת (אני הוספתי, פשוט כי אני מוסיפה בולגרית לכל דבר). 

  

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת