00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Pastaghetti

אבקה להכנת משקה שוקולד איטלקי - Cioccolata calda

04/03/2012

בדיוק לימים אלו, כשקר בערבים, כשהיא שבה הביתה עייפה מעיסוקיה הרבים, כשהוא חוזר שפוך, הילדים כבר שכבו לישון, ליום האהבה, ליום המשפחה, ליום האם או סתם אם בא לכם לפנק את עצמכם - לא ממש חשוב, ב-5 דקות עבודה מקסימום מכינים אבקה למשקה שוקולדי קטיפתי ומפנק, לא מתוק מידי, לא מריר מידי  וב- 3 דקות הכנה הבטחתם את מקומכם בגן עדן.  

מתכון: (לכ-12-13 כוסות)
180 גר' שוקולד מריר, 65% מוצקי קקאו לפחות
85 גר' קקאו מאיכות טובה
30 גר' סוכר חום
100 גר' סוכר לבן דק-דק או אבקת סוכר
30 גר' קורנפלור

קוצצים את השוקולד דק-דק , ניתן לעשות זאת בסכין חדה או במעבד מזון. במידה וקוצצים במעבד מזון, לעשות זאת בפולסים על מנת לא לחמם את השוקולד ולא לגרום להמסתו, עדיף לעבד את כל החומרים במעבד מזון. ניתן להוסיף נותני טעם שאינם נוזליים - תרמיל וניל, קינמון, אניס וכד'.
לעבד עד שמתקבלת אבקה. את האבקה שומרים בצנצנת הנסגרת היטב.

הכנת ספל של משקה שוקולד
בקלחת קטנה שמים 3 כפות אבקה, לאט ותוך ערבוב מוסיפים 150 מ"ל חלב קר, מערבבים עד שאין גושים. מביאים את התערובת לרתיחה תוך ערבוב, עד שהמשקה מתעבה ומקבל מרקם של קרם קטיפתי. מגישים מיד עם קצפת (רק אם ממש רוצים לפנק) ואיזה עוגיה קטנה ליד.

האיטלקים קוראים למשקה  הזה Cioccolata calda.

ובברכת רק דברים טובים, סופשבוע של תותים ושוקולד-

מגי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

90 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל MAGIG אלא אם צויין אחרת