ארוחת שישי

הימים הולכים ומתחממים ואולי יש לנו מספר הזדמנויות קצרצר במיוחד להנות ממרק חורפי ומהביל.
מרק שעועית ממתכונים שונים שאספתי.
נתחיל בהשריה של השעועית 12 שעות והנבטה של 3-4 ימים.
300 גר' שעועית לבנה
200 גר' שעועית אדומה
500 גר' בשר טחון אורגני
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים
3-4 מקלות ועלים של סלרי
עלי פטרוזיליה
300 גר' עגבניות מרוסקות
100 גר' רסק עגבניות
כמון, פפריקה,מלח ופלפל
2.5-3 ליטר מים רותחים
לטגן קלות בשמן זית את הבצלים והשום. להוסיף בשר ולטגן עד שהבשר אפרפר.להוסיף את כל השאר. להרתיח ולבשל במשך לפחות שעתיים עד שהכל רך ונימוח.
את המרק אני מגישה עם אורז פשוט, וזה נותן לי ארוחה שלמה בצלחת אחת. גם פחמימות, גם ירקות, גם קטניות וגם בשר.
500 גר' חומוס מושרה לפחות ל-12 שעות ומונבט לכמה ימים
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1/2-3/4 כוס מים קרים
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית כמון ו-4 שיני שום כתושות
לימון סחוט לפי הטעם
לבשל בסיר עם המון מים להרתיח את החומוס ולבשל ללא מכסה כשעתיים עד שהגרגירים רכים ונמעכים בקלות.
להעביר למעבד מזון ולטחון עם כל השאר. להוסיף את המים עד לקבלת המרקם הרצוי. בסוף להוסיף תבלינים.
אפשר לשמור מחצית מהכמות במקפיא ולהפשיר לפי הצורך :)
ולקינוח - מאפינס גבינה וקינמון מהאתר של פירגה
2 ביצים טרופות
1/2 כוס סוכר קנים
כפית תמצית ווניל
500 גר' גבינה לבנה
1/2 כוס שמן
1+3/4 כוסות קמח תופח
לערבב את הכל.
לפזר בתחתית תבנית מאפינס סוכר קנים+קינמון מעליהם את הבלילה שערבבנו ומעל כל מאפינס שוב סוכר קנים+קינמון. לאפות בחום בינוני כ-30 דק'.
הוספת תגובה
תגובה אחת