00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לשחרר את השמן 2- צנים משובץ

קרה לכם פעם שהרגשתם שמשהו לא מסתדר לכם? לכאורה הכל "כמו שצריך" ,"כרגיל", בסדר" וכו... אבל משהו מציק ולא נותן מנוחה, כאילו אתם מפספסים משהו חשוב ולא מצליחם להבין מה זה בדיוק. לא יודעת, סוג של ערגה, דכדוך ואיבוד הצפון לגמרי? כמו שאומר שיר של טיפקס "מי אני? מה אני בכלל? למה לטפס על ההרים כי הם שם?"...

אם יש למישהו מתכון שפותר את כל הבעיות, אני אשמח לקבל אותו ובינתיים אפתור בעיה קטנה אחרת. למען האמת אולי שתי בעיות קטנות-האחת כמות השומן והשניה מציאת בית חם לחלבונים מיותמים.
נתחיל עם השומן-
התמזל מזלי ואני לא ממש עומדת על המשמר בכל הנוגע להיקפים שלי. מי שמכיר את הבלוג מקרוב יודע שחמאה וסוכר זורמים כאן חופשי ובהנאה רבה, אבל אני אף פעם לא מזלזלת במקפידים על תזונתם לצורך ירידה במשקל כי בדרך כלל זה מאבק קשה ומתמשך, במיוחד כאשר העולם סביב מלא בפיתויים נוצצים ועתירי קלוריות. אז המתכון שלהלהן נטול שומן כמעט לחלוטין ויכול להתאים כפינוק מתוק ברגעי משבר ולא רק!
ועכשיו לחלבונים-
מאז שהתחלתי להתעסק עם בצקים פריכים למינהם (ולא רק) שלרוב דורשים שימוש בחלמון ביצה בלבד התחילו להצטבר אצלי חלבונים מיותמים.התחלתי להקפיא, אבל יש גבול ונאלצתי לחפש מתכונים לניצולם.פבלובה זה חגיגי מדי ולא תמיד יש 6 חלבונים במכה כדי להכין עוגה גדולה, לכן מיד כשראיתי מתכון של ביסקוטי ע"ב חלבונים קפצתי על המציאה.
זהו מתכון נהדר, קל הכנה ואולי החיסרון היחיד שלו(לחסרי סבלנות כמוני) הוא האפיה בשני שלבים כיאה לעוגיות ביסקוטי המסורתיות. העוגיות ארומטיות ומאוד טעימות והמראה שלהן פשוט יפיפה, כל האגוזים והפירות לאחר החיתוך משווים לביסקוטי מראה של פסיפס צבעוני ושובה לב!
אם השיניים שלכם חזקות מספיק רוצו להכין! כי הצנימים המשובצים האלה פשוט נפלאים!

 

 

* המתכון המקורי (ברוסית) מהבלוג המקסים הזה*

 

ביסקוטי משובצים
הרכיבים(לכ-35 עוגיות):
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
60 גרם תערובת אגוזים לפי הטעם (או סוג אחד שאוהבים)
80 גרם סוכר
1 כף קליפת תפוז מגוררת
115 גרם קמח מנופה
100 גרם תערובת פירות יבשים לפי הטעם
1/4 כפית אבקת אפיה

 

ההכנה:
מרפדים תבנית בגודל 7X25 בגליון נייר אפיה ומחממים תנו רל-180 מעלות.
בקערת המערבל מקציפים את החלבונים לקצב רך.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כף אחר כך ומקציפים לקצב יציב.
מוסיפים את הקליפה המגוררת ומקציפים כמה שניות עד לערבוב אחיד.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והפירות היבשים.
מעבירים את הקמח עם הפירות היבשים וגם את האגוזים אל קערת הקצף ומקפלים עד שכל הקמח נטמע.
יוצקים את התערובת אל תבנית האפיה ומיישרים את פניה בעזרת מרית.
אופים כחצי שעה עד שהכיכר מזהיבה קלות.
מוציאים מהתנור, שולפים מהתבנית ומצננים ע"ג רשת צינון מלא.
מחממים שוב את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
בעזרת סכין משוננת או סכין חדה אחרת "מנסרים" מהכיכר עוגיות בעובי של 0.5 ס"מ.
מניחים את העוגיות בשכבה אחת ע"ג התבנית ואופים 10 דקות.
הופכים את כל העוגיות ואופים 10 דקות נוספות עד שהעוגיות מתיבשות לחלוטין.
מוציאים מהתנור, מצננים צינון מלא ומגישים.

 

הערות:
*הביסקוטי יוצאים די יבשים, ממש כמו צנימים , אך אחרי טבילה קצרה בתה/קפה מתרככים בקלות
*העוגיות אמנם ללא תוספת שומן, אבל יש בפנים אגוזים שעשירים בו,אם כי בסוג הבריא אז ההחלטה כרגיל בידכם
*במתכון המקורי שולבו שקדים, תמרים וגרידת לימון , אני בילגנתי ושילבתי את כל הסוגים שמצאתי בבית עם קליפת תפוז
*שמתי בפנים פיסטוקים,שקדים,בונדוקים והפקאנים. השניים האחרונים היו הכי דומינטיים בטעמם ובפעם הבאה אני חושבת לשלב רק אותם
את הפירות קצצתי גס לפני הקימוח כי חששתי שלא אצליח לחתוך חלק, אבל לא היתה בעיה בחיתוך לכן בפעם הבאה אשאירם שלמים(ככה יוצא יותר יפה בסוף)
*מעניין להחליף כמה כפות קמח באבקת קקאו ולשים שוקולד צ'יפס בפנים ובכלל לדעתי המתכון הזה הוא בסיס נפלא לגיוונים
*המתכון הזה הוא גם פתרון נפלא לכל מיני פירות מיובשים בודדים שנותרו מהטו בשבט שחלף
*למי שתהה על שם הפוסט כאן כבר שיחררנו את השמן בפעם הראשונה :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת