11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

חלה מתוקה

שלום לכולם!!!!

המון זמן לא בקרתי כאן.... ושוב ממש התגעגעתי!!!
מבטיחה שהפעם אני חוזרת לתמיד!!! (ב"ה)

אבל עכשיו מתכון לחלות מדהימות לשבת, אין הרגשה יותר נעימה וחגיגית מאשר להכין את החלות הללו לערב שבת, הריח המשגע שהחלות הללו מפיצות בכל הבית פשוט מכניס אותך לאווירת השבת המיוחדת, אני ממליצה להכין את החלות הללו על אף הטרחה והעבודה על פני קניית חלות מוכנות רק בשביל הריח המעולה שיתפשט אצלכם בבית.
במידה ואת אישה שמכינה את המתכון, מומלץ בחום לעשות הפרשת חלה ולבקש את כל אשר על ליבך-אתם מוזמנים לקרוא יותר על הפרשת חלה בקישור המצורף: http://www.ychallah.co.il/html/hafrashat_challah.html

אני יודעת שהמתכון נראה ארוך ומסורבל, אבל הוא ממש לא!!! פשוט צריך להיות סבלניים בזמן ההכנה ,לקרוא את המתכון בזהירות, לא להאיץ את זמן התפחה ולנסות עד כמה שאפשר "להרגיש" את הבצק, בפעמים הבאות שתכינו את המתכון הזה, הכל ילך הרבה יותר בקלות-מבטיחה!!! חוצמזה שאם יש לכם שאלות, אתם מוזמנים לשאול אותי בשמחה!

המתכון הוא של רותי רוסו והוא לקוח מכאן http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/792/184.html


מרכיבים:
1 ק"ג קמח מנופה (אני אוהבת להשתמש בקמח שטיבל כחול או בקמח שטיבל המיועד לחלות)
3:4 כוס סוכר
שקית שימרית
2 ביצים
2 כפות תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל-לא חובה
חצי כוס שמן
קורט מלח
1.5-2 כוסות מים בטמפרטורת החדר (משתנה לפי לחות הקמח)
(ניתן להוסיף לבצק צימוקים במידה ומכינים חלה חגיגית במיוחד לראש השנה).
לציפוי:
ביצה טרופה
3 כפות דבש מחומם מעורבב עם 2 כפות מים רותחים-חצי כוס מים רותחים עם 3 כפות סוכר-לא הכרחי
שומשום-לא הכרחי.
אופן הכנה:
-לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים היטב.

-מוסיפים את הביצים, השמן, תמצית הוניל-סוכר הוניל ואת קורט המלח ולשים בעזרת וו הלישה.

-מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד. (לא צריך לשים את כל כמות המים אם אתם רואים שהבצק מתגבש לבצק רך ואחיד, מומלץ גם להשאיר כמות קמח קטנה בצד במידה והוספתם יותר מדי מים וישנו צורך לאזן את העיסה).

-לשים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק, אני אוהבת ללוש 2 דקות נוספות עם הידיים בשביל לחוש את המרקם הנעים של הבצק (במידה ורוצים להוסיף צימוקים, עושים זאת כעת ולשים אותם היטב ביד עד שהם נטמעים בבצק).

-משמנים קערה גדולה ורחבה במעט שמן (אני משתמשת בספריי שמן), מכניסים את הבצק לקערה (אני חלקתי את הבצק ל-2 קערות מכיוון שאין לי קערה מספיק גדולה בשביל כל הבצק) ומשמנים מעט גם אותו על מנת שלא יווצרו קרומים.
-מכסים את הקערה בניילון נצמד ומחוררים את הניילון עם סכין בשביל לא להרוג לגמרי את השמרים.

-מניחים להתפחה למשך כשעה וחצי-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. (בחודשי החורף זמן ההמתנה יהיה ארוך יותר בחצי שעה-שעה מאשר בחודשי הקיץ בהם זמן ההמתנה יתקצר משמעותית)

-לאחר שהבצק תפח, לשים אותו עם הידיים ומוציאים ממנו את האוויר, מחליטים מה רוצים לעשות לחמניות או חלה, או שתי חלות ומחלקים את הבצק לרצועות-כדורים.

-במידה ורוצים לעשות לחמניות מחלקים את הבצק לכדורים של 100-120 גרם ונותנים להם לנוח 15 דקות.
-יוצרים גליל ארוך מכל כדור בצק ויוצרים צורת לחמנייה- אני פשוט עושה סוג של קשר לא ברור שבסוף יוצאת ממנו לחמנייה. (יש דוגמאות לקליעת לחמניות בסוף הפוסט)
-מתפיחים במשך 20-30 דקות.
-במידה ורוצים לעשות חלה, מחליטים אם אתם רוצים אותה קלועה מ-3 או 4 רצועות. מומלץ מאוד להעזר במשקל כדי שהרצועות תהיינה יחסית אחידות בגודלן, שוקלים את כל המסה, מחלקים את המשקל הכללי במספר הרצועות הרצוי ובחותכים מהבצק 4 רצועות במשקל אחיד. 

-נותנים לרצועות לנוח. (שימו לב שעל אף המשקל לא תמיד הרצועות נראות זהות-בעיקר באשמתי מכיוון שלא לשתי אותן לאותה הצורה בדיוק )

-אחרי 20 דקות של מנוחה מאריכים את הרצועות עד שעוביין בערך 4 ס"מ.

-מחברים כל 3-5 רצועות בנקודה אחת וקולעים מהן צמה. הדרך הטובה ביותר לקלוע צמות מורכבות היא לחשוב על שתי וערב (קחו רצועה קיצונית והעבירו אותה מעל הרצועה שלידה ומתחת לרצועה שאחריה ומעל הרצועה האחרונה, וחוזר חלילה - לכיוון הנגדי).
-חשוב לקלוע את הצמות בצורה מהודקת ביותר ולא רופפת על מנת שהרצועות לא "יתפוצצו-יקרעו" בזמן האפייה.
-מניחים את החלה לתפוח שוב על תבנית האפייה, כ-20 דקות-חצי שעה.

-מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצה, מושחים את החלה והלחמניות בביצה ומכניסים לתנור.
-אופים כ-35 דקות, שכריח משגע מתפשט בכל הבית. (חשוב לפתוח מדי פעם את התנור ולבדוק שהחלה לא משחימה מהר מדי, במידה וכן ניתן לכסות אותה בנייר כסף)
-כ-5 דקות לפני סיום האפייה, אפשר להוציא את החלה החוצה, לחמם את הדבש במיקרוגל-המים הרותחים עם הסוכר במשך 30 שניות עד שהוא מתרכך. מושחים את החלה או חלק ממנה בדבש מפזרים את השומשום ומחזירים לתנור לחמש דקות אחרונות.

מומלץ לאכול חם וטרי, אפשר גם לכסות בנייר כסף להקפיא אותה-אני תמיד מכינה 2 חלות או לחמניות וחלה ומקפיאה חלה אחת.
במידה ומקפיאים, כשרוצים לאכול אותה, מפשירים את החלה בטמפרטורת החדר ונותנים חימום קל בתנור כשהחלה מכוסה בנייר כסף.
חלה מתוקה וחגיגית לראש השנה:

דוגמאות לקליעת לחמניות: לקוח מתוך:http://www.kisi.co.il/site/detail/forum/showMsg.asp?forum_id=15680&message_id=744399

 
שיהיה המון ב-ה-צ-ל-ח-ה, עדכנו אותי איך יצא...
נתראה בקרוב שוב!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת