00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

מטבוחה - סלט מבושל

כמו שאתם יודעים ומכירים אותי אני לא מביאה כאן עוד מתכון למטבוחה אלא מביאה את "המתכון"

לסלט המרוקאי המבושל והמדהים הזה שבכל חתונה או שבת או חג מככב על השולחן ותמיד

גונב את ההצגה....

מי שחשקה נפשו בעבודה קלה אז שלא יתחיל בכלל כי כאן אני מביאה את הדרך המסורתית

להכנת המטבוחה והיא מלאה ביזע ודמעות.

מצרכים: 

10 עגבניות אדומות בשלות (לא רקובות)

4-5 פלפלים ירוקים חריפים (אפשר גם אדומים)

1 ראש שום 

פפריקה מתוקה 

פפריקה חריפה 

מלח 

שמן 

ההכנה: 

לקלף את ראש השום ולקצוץ אותו לקוביות קטנות מאד. 

לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות קטנות מאד או לגרד את העגבניות ולהניח במסננת דקה. 

לשרוף את הפלפלים על אש בינונית עד להשחמה מלאה של הפלפלים ומיד להכניס לשקית

מרשרשת למס' דקות.

טיפ: הפלפלים יזיעו בתוך השקית ויהיה קל לקלף אותם מהקליפה השחורה. 

ישנה אפשרות לטגן את הפלפלים ולקלפם. 

להכנת המטבוחה עדיף להשתמש בסיר אלומיניום (כמו של פעם) אבל אם אין אז

כל סיר יהיה בסדר. 

לשפוך בנדיבות שמן לסיר ולהוסיף את העגבניות לטגן כמה דקות (10 דק') ולהוסיף

את השום הקצוץ. לבשל עוד 15 דק' נוספות ולהוסיף קוביות של פלפלים חריפים מנוקים

מקליפה ומגרעינים. 

לאחר בישול של כחצי שעה יש להוסיף פפריקה מתוקה וגם חריפה (במידה והפלפלים לא חריפים). 

צבע הסלט אמור להיות אדום כהה ולא חיוור אז לא לפחד להוסיף פפריקה.

 להוסיף מלח לפי הטעם הרצוי. 

שימו לב: בישול העגבניות צריך בהתחלה להיות על אש גבוהה כדי לאדות את כל המים

ולאחר מכן על אש נמוכה המון זמן עד לקבלת מרקם ריבתי.

יש לערבב את המטבוחה כל הזמן כדי למנוע את הדבקותה לסיר ואף להוסיף שמן אם נראה שחסר.

טיפ: תמיד עדיף לערבב עם כף מעץ ולא מברזל - ברזל עוצר את הבישול של הירקות. 

לאחר שכל המים התאדו לחלוטין ונשארה בסיר ריבת עגבניות ופלפלים יש לכבות את האש ולקרר מעט

לפני הכנסת הסלט למקרר. 

תהנו!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת