00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת פירות יבשים ורום

22/02/2012
 כן, אני מודעת לעובדה שט"ו בשבט כבר מאחורינו וכולנו כבר הכנו את עוגת הט"ו בשבט המפורסמת, או העוגיות האהובות בחג, אבל אין לי ספק שלכולכם נשארו פירות יבשים בארון. לא כך? האמת, השנה קניתי מעט מאד פירות יבשים. חגגנו את ט"ו בשבט עם פירות טריים, הכי טוב! אבל בסוף השבוע לכבוד אורחים שבאו, קניתי קצת פירות יבשים כדי להעשיר את השולחן ואת התבשילים.
בשקית נשארו לי מעט פירות יבשים מכל מיני סוגים, וכשראיתי בטלויזיה את דודו אוטמזגין מכין את העוגה העשירה הזו, החלטתי להכין גם! זה פיתרון מצויין לשאריות הפרי והאגוזים.
את רוב העוגה לקחתי כמובן לעבודה... לא רוצה להשמין לבד :)
 
הערה חשובה - רום לא היה לי בבית אבל ליקר תפוזים, כן היה לי. החלפתי את הרום בליקר התפוזים והעוגה יצאה נהדרת.
את הדובדבנים המיובשים לא השרתי במשך שעתיים כי הכנתי את העוגה באופן ספונטני. כן השריתי אותם בליקר במהלך הכנתי את הבלילה. זה עבד מצויין.
 
 
עוגת פירות יבשים ורום/ליקר תפוזים - דודו אוטמזגין

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

מרכיבים לעוגה:

  • 160 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)  - ניתן ורצוי להפחית לחצי כוס!
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל רום כהה או ליקר תפוזים 
  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
  • 8 גרם אבקת אפייה - כפית
  • 100 גרם דובדבנים מסוכרים
  • 100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
  • 100 גרם דבלים קצוצות
  • 100 גרם צימוקים בהירים מושרים ברום במשך שעתיים
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 50 גרם שקדים
  • 50 גרם קשיו
  • 30 גרם שקדים פרוסים לקישוט
  •  
  • לסירופ:
  • 100 מ"ל מים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר`)
  • 30 מ"ל רום כהה או ליקר תפוזים

 

אופן ההכנה:

העוגה:

1. קוצצים את הפירות היבשים ואת האגוזים באופן גס.

2. מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד.

3. מזלפים את הרום על הבלילה, מערבלים ומפסיקים את עבודת המערבל.

4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה.

5. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים היטב, עד להטמעות הקמח בבלילה, לא יותר.

6. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מעטרים בשקדים פרוסים.

7. אופים 45 דקות בתנור שחומם ל- 150 מעלות.


הסירופ:

8. מרתיחים את המים והסוכר ומסירים מהאש.

9. מוסיפים את הרום ומערבבים.

10. כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

הערות:

* יוצאת עוגה כבדה ודי דחוסה, אבל עשירה ומאד טעימה עם נחוח חזק של אלכוהול.

* ממליצה בחום להפחית מכמות הסוכר, העוגה יוצאת מאד מתוקה בהתחשב בזה שהיא מורטבת בסירופ וגם מלאה בפירות יבשים שממתיקים אותה.

* אני הוספתי את הסירופ החם על עוגה קרה והוא נספג מצויין.

 

 

יאללה, תכינו קפה ותתענגו :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת