33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

מוצ"ש יוצא קבוע - בניחוח תימני

אחרי שבת קרה  "בא לי משהו" אמא אמרה

הצעתי בישוליי והיא סירבה, אמרתי "זום!" ו"כן" היא ענתה

זום זה מעין מרק חלבי של התימנים, אפשר להכין לו עסיד (כמו דייסה) או לפרק לתוכו חלות ו/או לחמים. אנחנו בחרנו היום בגירסה היותר קלה ולתוך הזום "פירקנו" שלושת רבעי כיכר לחם (אחת).

אני עמדתי במטבח וקיבלתי הנחיות להכנה...

 

מצרכים:

3 "אשל"

3 "שמנת"

5 כוסות מים פושרים

40 גרם חמאה

כפית אחת של סחוג תימני ירוק

כפית וחצי מלח

זעתר - לפי הטעם

מיץ מלימון סחוט טרי - לפי הטעם

כיכר לחם ו/או חלה "מפורקת" - קרועה לחתיכות בינוניות, אנחנו השתמשנו בכ-3/4 כיכר לחם.

 

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את האשל, השמנת והמים, מערבבים את החומרים בסיר ומניחים על אש בינונית.

מוסיפים את החמאה, הסחוג והמלח - ממשיכים לערבב עד לרתיחה.

כשהזום רותח מוסיפים את קרעי הלחם ו/או החלה, מעט זעתר, מעט מיץ לימון סחוט טרי.

לשים לב לא "לערבב" את הלחם בזום אלא לדחוף אותו לתוך הזום בתנועה כלפי מטה בעזרת כף עץ גדולה.

כאשר כל הלחם/חלב סופגים אליהם את הזום, הכל מוכן!

 

בתאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת