33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת תפוחים וקינמון משגעת לכל עת

המתכון הזה מחזיר אותי לימים בבית החולים, לעוגה שאפיתי לאבא ולדודה שהייתה אצלו.

"אני רוצה שתאפי לי עוגת תפוחים!" אמרה הדודה האהובה שלי.

"אין בעיה, אני רק צריכה לקנות תפוחים" עניתי.

נשאיר בצד את העניין שמעולם לא הכנתי עוגת תפוחים ושאני לא כל כך אוהבת פירות במצב אפוי, אבל אמרתי "אין בעיה".

העניינים השתלשלו בצורה כזו שימים עברו וחשק לאפות או לבשל לא היה לי. אך ביום שישי אחד ראיתי חמישה תפוחים בסלסלת הפירות, חשבתי לעצמי שאותם בטח אף אחד כבר לא יאכל.

לא היה לי כוח להתחיל לחפש מתכון, אז אמרתי בלב "אני אזרום עם התפוחים ומה שיצא יצא"!

צ'יק צ'אק התארגנתי במטבח של אמא והתחלתי בהכנת עוגת תפוחים. והנה המתכון:

 

מצרכים:

חמישה תפוחים אדומים - קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

כף אחת קינמון טחון

3 כפות סוכר חום + 2 כפות סוכר חום (הסבר בהמשך)

שקית אחת של סוכר וניל

15 גרם אבקת אפייה

150 גרם סוכר

שתי כוסות קמח

ארבע ביצים בטמפרטורת החדר

חצי כוס שמן

כוס מים פושרים

 

אופן ההכנה:

מדליקים תנור אפייה על חום של 170 מעלות צלסיוס.

קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות (בערך סנטימטר על סנטימטר), מניחים בקערה ובוזקים מעל כף אחת של קינמון טחון ועוד 3 כפות סוכר חום, מערבבים ומניחים בצד.

מנפים שתי כוסות קמח, אבקת אפיה ואבקת סוכר וניל לקערה גדולה, מוסיפים 2 כפות סוכר חום ואת כל כמות הסוכר הלבן (150 גרם) ומערבבים.

שוברים את הביצים לקערה קטנה וטורפים אותן, מוסיפים את חצי כוס השמן וכוס מים פושרים, מערבבים ואז מאחדים בין החומרים הרטובים לחומרים היבשים.

כשהתערובת חלקה מוסיפים את קוביות התפוחים (שנחו כמה דקות בצד עם הקינמון והסוכר החום).

משמנים תבנית אפייה, מוזגים את התערובת בזהירות לתבנית המשומנת ואופים כ-40 דקות. אחרי חצי שעת אפייה כדאי לבדוק בעזרת קיסם מה מצבה של העוגה, כאשר הקיסם יוצא נקי - סימן שהעוגה אפוייה!

 

* אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר כפי שניתן לראות בתמונה.

* אפשר להגיש את העוגה לצד תה/קפה, למי שמעז לחטוא ובגדול - כדור גלידת וניל בצד...

 

לבריאות!

 

עוגת תפוחים קינמון משגעת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת