00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כן, לא, למה לא?

הקיגל שלי

                                          

אני יודעת שלא תאמינו לי...אבל אני הולכת להפתיע אותכם בפוסט הזה. כמו כל ארוחה שמושלמת רק עם קינוח מתוק בסיומה, החלטתי שהפעם אמתיק לכם את הרשומה ואוסיף מתכון!! ושלא תחשבו לרגע שיש פה טעות...ממש לא! אני מודעת לכך שנוצרה לי תדמית (בעיקר באשמתי) של בשלנית גרועה. הסיכוי לפרסם אי פעם מתכון שהתוצאות שלו הן לא תחתית שרופה, או תבשיל טפל חסר מלח, הוא קלוש ביותר. אז רגע לפני שאתם מתחילים לרחם על בני משפחתי, תנו לי להרגיע אותכם. נכון שאני לא אוהבת לעמוד הרבה שעות במטבח, אבל יחד עם זאת, עם כל הצניעות, אני יכולה להעיד על עצמי שאני אמא בלבוסטה שגם דואגת להאכיל את המשפוחה. השאלה מה בדיוק הכוונה כשאומרים בלבוסטה? אחת שמעמידה כל יום סירים על הגז, ומגוונת בתפריט כדי לדאוג לילדים לתזונה נכונה? או אמא ששולחת את הילד שלה לבי"ס עם סנדביץ איכותי, אבל לצהריים מחממת שניצל טבעול? אז זהו. שאין לי תשובה. מה שאני כן יודעת...שיש באמתחתי כמה מתכונים בסיסיים, פשוטים וקלים להכנה, שאותם אני מכינה כל השנים, רק שהם לא עברו שום שדרוג מאז הגעתם למטבחי אי שם לפני 25 שנה...מה שלא נראה לי מצדיק להעלות אותם כאן...מה גם שאני לא בטוחה שהשניצל/עוף/ספגטי שאני מכינה לילדים, ראויים לעמוד לצידם של כל המתכונים המגרים והמדהימים של בשלניות הבלוגיה כאן... 

האמת? אני מודה שמאז שפתחתי את הבלוג, אני מוצאת את עצמי חושבת על הענין הזה יותר ויותר. כשאימהות מביאות לידי ביטוי את הכשרון שלהן במטבח, כל בני הבית מלקקים את האצבעות ונהנים מהתוצאות...אבל מה קורה כשהאמא מושכת בעט (היום במחשב..) ועסוקה בכתיבה, האם היא תואשם חלילה בהרעבה??..

נראה לי מאוד הגיוני שבלוג צריך לשאת אופי דומה לבעליו. במקרה שלי זה אומר כתיבה נטו, נטול מתכונים ופיקשושים. ולו רק כדי להבליט את המקומות שבהם אני קצת יותר טובה (וזה לא בדיוק במטבח..). בישול ו/או אפייה להמונים ולא רק לעשות לביתי, דורש קצת יותר מכשרון לדעתי. אבל, כנראה שחלק מהשלבים של ביסוס הבלוג, זה גם להרחיב את הנושאים שעליהם אני כותבת. ואם כולם מתעסקים באוכל, שהוא בכל זאת עדיין נושא מרכזי אצל רבים (ומסתבר שלא פחות גם אצלי), מתכון יכול להוות תבלין לא רע לפוסט.

לגבי הבחירה שלי למתכון הראשון "הקיגל", זה לא מקרי. הקיגל הוא המאכל שהכי מחבר אותי לבית אמא ולטעמים של הילדות. הקיגל נחשב למאכל אשכנזי מסורתי ובבית הורי הוא בדרך כלל היה נאפה לשבת. מה שמחזיר אותי בגעגועים אל ההורים שלי עם כל ביס שאני נוגסת. הוא היה הספציאליטה של אמא שלי והיום גם שלי. אני חייבת לציין שגם הילדים עודדו אותי לפרסם את המתכון שלו. הם בטוחים שאמא שלהם מכינה אותו הכי טעים בעולם. אבל מה שבעצם הם לא יודעים...(או שכן..) זה שאני מכינה את המתכון הכי בסיסי ופשוט שיש. בדיוק כמו שהיו מכינים אותו פעם, אורגינלי מה שנקרא. אבל למרות שהוא פושטי, הוא טעים לאללה והוא הכי מתקרב לטעם האמיתי של קיגל. בלי שדרוגים או נגיעות פלצניות. זה מה שעושה אותו קל, מהיר, חסכוני ובעיקר טעים (לי).

טוב, אחרי הקדמה ארוכה שכזאת, אני מקווה שעדיין נשאר לכם חשק לרשום מתכון. רק עוד כמה מילים על הקיגל לפני שמתחילים. יש נטייה לבלבל בין הקיגל שזו פשטידת איטריות מתוקה, לבין הקוגל הירושלמי שזו פשטידת תפוחי אדמה מלוחה, שמונחת ונאפת כל הלילה לצד הצ`ולנט/חמין בתנור.

הסבר קצר בענין התמונה. כפי שאתם רואים איכות התמונה ירודה עקב הנסיון המועט שיש לי. לא צילמתי את שלבי ההכנה (כי אין כאלה..) וגם לא את הקיגל השלם. הוא חוסל עוד לפני שהגיע לשיש והרבה לפני שנפלה ההכרעה לפרסם את המתכון. הספקתי לצלם ואיתכם הסליחה...רק את החתיכה האחרונה שנשארה לי בצלחת.

ועכשיו, אין לכם שמץ של מושג כמה חיכיתי להגיד את שתי המילים האלו, הוראות הכנה :

החומרים למתכון הבסיסי:

2 חב` אטריות ביצים (250 ג` כל אחת)

3 ביצים

כוס צימוקים (בהירים או כהים לא משנה, אפשרי לגוון)

כוס סוכר

1/2 כוס שמן

כפית קינמון

קורט מלח

 אופן ההכנה:

במשפט אחד: לבשל את האיטריות, לשפוך את כל שאר החומרים לקערה ולערבב!!

בפירוט קצת יותר נרחב, וכדי לעשות רושם של מישהי שטורחת קצת יותר :לבשל את האטריות לפי ההוראות על השקית. בדרך כלל מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים וכפית מלח וכשהמים רותחים שופכים את האטריות. מבשלים 7-8 דקות מסננים ושוטפים. רצוי להוסיף 2-3 דקות בישול מעבר למה שכתוב, כי מדובר בפשטידה שעוד הולכת להתבשל בתנור וכל המרבה הרי זה משובח.
מעבירים את האטריות לקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים כ-שעה בחום של 180 בתנור שחומם מראש.

אמרתי לכם שזה קל:P

תוספות לשידרוג:
אפשר לפזר למעלה פירורי קורנפלקס או פתיתי גרנולה לפני שמכניסים לתנור כדי לתת לזה קריספיות.
מי שאוהב ורוצה מתכון קצת יותר פלצני ומתוחכם יכול להוסיף תפוח עץ מגורד, אגוזים או שזיפים מיובשים.
לדעתי האישית בכל מה שקשור לקיגל כל המוסיף גורע, אבל זה רק בגדר המלצה וטעם אישי...

* תודו שלא חשבתם אי פעם שאפשר לכתוב כל כך הרבה על קיגל...

ב ת י אב ו ן!   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Avivamar אלא אם צויין אחרת