00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

עוף עם תפוחי אדמה בתנור סאן

יאמי.  

אני בדרך כלל מכין מכנפיים (כן, יודע, שחיתות) אבל אפשר כל חלק של עוף או עוף מפורק.

יש פה סוג של תהליך, אבל יוצא מדהים!

 

 

מה מכינים:

 

בגזרת תפוחי האדמה:

קילו, קילו וחצי תפוחי אדמה

חצי כף פפריקה מתוקה

כפית  אבקת מרק עוף

חצי כפית שום גבישי

כפית מלח בישול

שמינית כפית פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

רבע כוס שמן קנולה/זית

 

בגזרת העוף:

קילו , קילו וחצי עוף ( כרעיים/ כנפיים/ עוף שלם מפורק....מה שבא) 

חצי כף פפריקה מתוקה

כפית אבקת מרק עוף

חצי כפית שום גבישי

חצי כפית מלח בישול 

שמינית כפית פלפל שחור

כף וחצי  שמן קנולה/זית 

כפית מיץ לימון.

 

תבלין לשלב האחרון:

רבע כפית טימין יבש או אורגנו. ( לא חובה)

 

אופן ההכנה:

1)  מכניסים את העוף לסיר עם מים , מביאים לרתיחה ואז שוטפים את העוף היטב ומסננים, 

      משאירים במסננת ליבוש.

2) מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות, אפשר גם לחתוך קוביות או כמו לצ'יפס.

     מכניסים גם אותם לסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים כרבע שעה ,לאחר מכן מסננים את המים 

      ומצננים מעט.

3) מכניסים את תפוחי האדמה לתבנית מוסיפים את התבלינים והשמן  (הרשומים בגזרת תפוחי האדמה) ומערבבים        עד שכל תפוחי האדמה מכוסים ואדומים.

4) בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים ושמן הזית (הרשומים בגזרת העוף) מוסיפים את העוף, מעסים                      ומערבבים היטב עד שכל חלקי העוף מכוסים ואדומים.

5) מניחים את חלקי העוף מעל תפוחי האדמה בתבנית ומכסים בניר אלומיניום.

6) מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

7) מכניסים את התבנית המכוסה לתנור למשך שעה, לאחר שעה מורידים את ניר האלומינים ואופים עוד כשלושת            רבעי שעה עד שהעוף נראה צלוי יפה ומוכן. 

8) מוציאים את חלקי העוף לכלי נפרד,  מוסיפים לתפוחי האדמה את הטימין, ומחזירים לתנור לעוד כרבע שעה.

    עד שהם צלויים יפה מלמעלה.  יש לבדוק כל 5 דקות בכדי שתפוחי אדמה לא יישרפו.

 

בתאבון......

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת