00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת תפוחים לוולנטיין דיי ולא רק.....

 

 

לפני כשבועיים קיבלנו במארז וורוד ויפהפה עטוף בצלופן, תפוחים להתנסות. גם אני שאלתי מראש, מה כל כך צריך להתנסות בטעימת תפוחים? כשהגיעו התפוחים והתיישבנו הילד ואני לאכול מהם,

כשהם פרוסים בצורת פרח, בעזרת המכשיר שפרס אותם, השאלות האלו התפוגגו לגמרי והתענגנו על הרגע. 

אני מודה, שכשאנו הולכים לקנות תפוחים אני נשארת במקום של הדלישס או של החרמון. מדי פעם אנו מנסים את ה"ענה", או התפוחים האדומים למיניהם שיוצאים חדשים. את הזן הזה שקיבלנו,

תפוחי "פינק ליידי" ייתכן שטעמתי, אבל לא התמקדתי בהם עד לרגע שהגיעו לטעימה.

כבר קלטתי שהילד מתלהב לגמרי מפורס התפוחים שהגיע עם הערכה והבנתי שזו הזדמנות שיאכל יותר פירות. 

השלב הבא בבחינת התפוחים ותחילת המחשבה מה לעשות איתם בשביל לפרסם רשומה לוולנטיין די [ששכחתי ממנו לגמרי] הוא לקרוא עליהם את המידע המצורף. מה רבה היתה פליאתי, ושמחתי,

לגלות שהתפוח הזה מורכב משני זנים "ליידי וויליאמס" ו"גולדן דלישס". ברגע שקראתי זאת הבנתי מדוע אהבתי את הטעם. ייתכן שבעבר טעמתי מהויליאמס שהיה חמצמץ. אבל השילוב עם הגולדן דלישס,

מעניק לו מתיקות מיוחדת, שהרצון הוא לשמור את הטעם עוד טיפה בפה.

אז הנה - בזכות דף ההסבר, למדתי עוד משהו. ובטח שבקניות הבאות, אני אבדוק את הקרטון שמתחת למדף על מנת לקחת בדיוק את הזן הזה, כי המבחר של האדומים היום הוא כל כך גדול, ובחנות לא על כולם

יש מדבקה של "פינק ליידי".

בדף המצורף כתוב ש"בזכות הטעם הארומאטי, הצבע היפהפה והעסיסיות המדהימה, פינק ליידי מתאימה במיוחד לעוגות, מאפים, תבשילים, סלט פירות וכמובן אפילו ממש כמו שהיא". אני באופן אישי הייתי הופכת את הסדר ואומרת כך :"בזכות הטעם הארומאטי, הצבע היפהפה והעסיסיות המדהימה, פינק ליידי מתאימה לאכילה כמו שהיא, לסלט פירות, לתבשילים, וכמובן לעוגות ומאפים".

יומיים לאחר הגעת התפוחים, אני מבשרת לילד שאני עומדת להכין עוגת תפוחים. כשהילד ראה שאני פורסת מהתפוחים מערכת הטעימות הוא שאל אם לא חבל על התפוחים האלו? למען האמת. כן הוא צודק. אלו תפוחים לאכילה ולא לעוגות ובכל זאת החלטתי לשלב אותם בעוגה שאת התרשים לה קיבלתי מאשה מיוחדת לפני כחודש. את העוגה שלה טעמתי וחזרתי לאחור לטעם של פעם. עוגת בית אמיתית. פשוטה. וטעימה.

את העוגה הכנו. לא נעים להגיד... אבל לא הצלחתי לצלם, והופ. העוגה חוסלה. ובידי מי??? בעיקר בידי זה שהתלהב מהטעם של הטרי, וגם בטעם של האפוי.

אז הנה העוגה. כאמור קיבלתי מאישה במועדון שבו אני מתנדבת. היא הביאה עוגות ליום הולדת. ביקשתי וקיבלתי מתכון. 

עוגת תפוחים.

בצק שק"מ : גביע שמנת חמוצה, חמאה [200 גרם], שלוש וחצי כוסות קמח רגיל >>> להכין בצק ולתת לנוח במקרר. לקחת חתיכה מהבצק [בערך כוס] ולשים בשקית בפריזר על מנת לגרר ממנו על העוגה.

לקרמל בסיר או במחבת תפוחי עץ [חתוכים ופרוסים כמובן] עם ריבה תוצרת בית [2 כפות ריבה בלבד].

לשטוח בתבנית את הבצק. , למרוח מעל את מילוי התפוחים [לאחר שהתקררו כמובן] . לפזר בנדיבות קינמון וסוכר חום, מעל לגורר את הבצק המוקפא.

לאפות כארבעים עד ארבעים וחמש דקות בחום של 170 מעלות. וכמובן לבדוק איך נאפה אצלכם בתנור. אני קיבלתי מתכון בלבד בלי הוראות אפייה. באותו רגע שביקשתי את המתכון, כל כך התלהבתי שלא חשבתי לשאול על אפייה. אז תשומת לב מצידכם.

מאחר ואנו אפינו את העוגה בתבנית פיירקס לא גדולה במיוחד, וגם בנושא הריבה לא שאלתי איזה כמות???? ושמתי מכל הריבות שהיו לי בית, יצא שהעוגה יצאה מאד מאד רטובה. כאילו הבצק התאדה לו באיזה כלי אידוי ולא בדיוק נאפה. חששתי מהתוצאה ומתגובת בני הבית אבל למרבה הפלא. העוגה התקבלה בשמחה, באהבה והתחסלה בפחות מכמה שעות. "ויהי ערב ויהי בוקר" ועוגה אין!!!

אז אולי זה באמת גם בזכות התפוחים המיוחדים האלו שנכנסו להם פנימה? 

מידע נוסף על תפוחי "פינק ליידי" בעמוד הפייסבוק:  http://www.facebook.com/priberesheet

הגעתי עכשיו אל הדף. ותיכף אחרי פרסום הרשומה אגש לשם לקרוא מה כולם יצרו עם הפירות האלו.

אמנם הוולנטין דה עבר לו. אך כמאמר הקלישאה: וולנטיין דיי יכול להיות כל יום, יום יום, לאלו שאוהבים. והעוגה הזו, שנאפתה באהבה, והמתכון שלה שהועבר אלי באהבה, בהחלט מתאימה להקרא עוגה לוולנטיין דיי, גם אם התאריך כבר עבר.

מבטיחה לצלם בפעם הבאה ולהעלות תמונה כאן ברשומה הזו.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת