00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

צלחת של אושר - טבעול ללא גלוטן

23/02/2012

 

 חובה על כל  מי שרגיש לגלוטן או מגדל ילדים בעלי רגישות  מטבולית כרונית המאופיינת בחוסר יכולת לעכל חלבונים המכילים גלוטן, לקרוא את תוויות המזון שעל גבי המוצר לפני הקנייה או האכילה. כי המלים: חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, קוואקר, לתת, תמצית לתת, גלוטן, עמילן חיטה, עמילן, עמילן מאכל, עמילן מעובד, חלבון צמחי, חומרים מייצבים, רטבים, רוטב סויה, אמולסיפיירים, חומרים מתחלבים, תוספת דגנים , מיצוי דגנים, אבקות מרק, חומרי צבע, צבעי מאכל, חומץ וחומרי שימור. הן אלו המעידות או עשויות להעיד על נוכחות גלוטן במזון ועל כן יש להימנע מצריכתו.

 

בדצמבר 2009 אישרה הכנסת בקריאה טרומית את הצעת החוק לסיוע ולעידוד יצור מזון לחולי הצליאק. הצעת החוק עסקה במתן תמריצים ליצרני מזון ללא גלוטן, ובמקביל בחיוב מונופולים וחברות ענק לייצר מזון ללא גלוטן ולמכרו גם בארץ. בזכות ההצעה יגדל מבחר המזונות המתאימים לחולי צליאק ויחול שיפור מהותי באיכות החיים של ציבור חולי הצליאק בישראל.

זוהי היתה הפעם הראשונה בישראל שבה נשמעה הכרה משמעותית של הרשויות בצרכים המיוחדים של ציבור הצליאק ובזכותם הבסיסית למזון. בזכות הצעת החוק הובטח שיפור באיכות החיים והעשרת מגוון מוצרי המזון הנגישים לציבור הצליאק.

חברות המזון הרימו את הכפפה והתחילו לייצר שלל מוצרי מדף שאינם מכילים גלוטן:  ביסקוויטים, ביגל'ה, עוגיות, פסטה ועוד אך לא יוצר מוצר שהוא בעגה המקצועית- center of plate- מוצר מרכז צלחת  המוכן לחימום מהיר כמו "שניצל תירס" ללא גלוטן של טבעול, המושק בימים אלו.  המוצר החדש הוא השניצל המוכן היחידי בארץ שאינו מכיל גלוטן

אני שבאופן אישי מידרתי מהתפריט שלי מוצרים המכילים גלוטן מבלי שאהיה רגישה לו שמחתי על החידוש והסתקרנתי לטעום. 

אירוע ההשקה היה מפנק וחוויתי כראוי לתפוז וראוי לטבעול. 

 ליאת קידר-פייגין, סמנכ"ל השיווק בטבעול אותה פגשנו אתמול ספרה לנו שלאורך השנים קיבלו בטבעול פניות מצרכנים המבקשים מוצרים ללא גלוטן. ההחלטה היתה לנוציא שניצל ללא גלוטן בעל טעם מצוין שעושה חשק לעוד. השניצל מיוצר לאחר ניקיונות קפדניים ויוצאי דופן שמטרתם לוודא כי פסי הייצור נקיים לחלוטין מגלוטן. העובדים בפס הייצור לובשים חלוקים מיוחדים, בצבע אחר, על-מנת ששאר העובדים יידעו שצריך לשמור על כל הכללים של הייצור הייחודי, אזור הייצור של המוצר מופרד משאר קווי הייצור.

התוצאה היא שניצל תירס ללא גלוטן, בעל טעם עשיר שיאפשר לעשרות אלפי צרכנים ליהנות לראשונה משניצל תירס". 

 

קשובות וסקרניות למדנו את הנושא משלושת הנבחרים שייצגו את המוצר.

 

הרשים אותי יותר מכל  הדגש של טבעול בבואה לפתח את המוצר:

הטעם: על המוצר להיות טעים מאד! "לא רצינו שהצרכנים ייאלצו להתפשר על הטעם".  המחיר הנגיש: לטבעול היה חשוב מאד לפתח מוצר ללא גלוטן שהפרמיה שתיגבה עבורו תהיה סבירה ולא יותר מכך וזאת בניגוד למוצרים רבים ללא גלוטן אשר הפרמיה הנגבית עליהם גבוהה מאד!  וגודל מנה שיהיה משביע לילדים- ממש כמו שניצל התירס הקיים- כ- 83 גר'.

 

 

 הרצאתו של אלחנדרו נפתחה בסבר  על תהליך הכנת השניצל תירס המיתולוגי של טבעול. 

ההנחיה בנוגע למוצר החדש שקיבלו מהשיווק היתה  שהמוצר חייב להיות טעים בטירוף!! וקרוב ככל האפשר בטעם ובמרקם ובצורה לשניצל תירס רגיל. משימה לא פשוטה בכלל... 

בנוסף, המורכבות הטכנולוגית שבתכנון המוצר ללא גלוטן, המורכבות התפעולית שבייצורו ללא גלוטן והמחויבות של טבעול לאבטחת איכות ברף הגבוה ביותר ייצרה מצב ייחודי שבו היה על טבעול לעשות ניסיונות פיתוח וייצור רבים כדי להבטיח טעם מצוין ומוצר נקי מגלוטן.

 טעמתי לא לפני שבחנתי את הערכים תזונתיים ל-100 גרם:  בזמן שיחידת שניצל ללא גלוטן, שוקלת 83 גרם כמשקלו של שניצל התירס המקורי והאהוב של טבעול ומצאתי:   קלוריות – 192  סיבים תזונתיים – 3 ג'  חלבונים – 4.5 ג'  פחמימות – 30 ג'  שומנים – 6 ג'  מתוכם שומן רווי 0.7 ג'   כולסטרול – 0.5 מ"ג  נתרן – 400 מ"ג.

אהבתי את האיזון בין הפחמימות והשומנים. שניל התירס ללא גלוטן עוד מכיל פחות קלוריות ופחות שומן מהשניצל המקורי וטעים אפילו עוד יותר.  אהבתי.

 

אין ספק שהחוויה האישית של  שקד וימר- דיאטנית קלינית ואמא לחולה צליאק- גרמה לי תחושה אמיתית של:  

צלחת מלאה אושר. 

 

 

בואו לדף הפייסבוק של השניצל המטריף ותהנו גם אתם...

 https://www.facebook.com/Tivall?sk=app_352739794750697

 

 

 

תוזה לתפוז  תודה לטבעול  

להתראות בהשקה הבאה! 

 

 ואתם קוראי: 

 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, אשמח להשיב לכל שאלה, לעיין בכל תגובה ולהשיב.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת