ארוחת שישי

מכירים את השיר של נורית גלרון שמתחיל ככה: " גשם כיסה את אספלט הכביש ביום הכי קר בשנה...."
אחד השירים האהובים עלי.
אז צפוי לנו סופשבוע גשום ביותר- ונעשתה ההחלטה
שוטטתי בפורום מתכונים כאן בתפוז והכנתי צירוף של המלצות לחמין מצלשף+פוקסי שהעלה לאתר סדנה נהדרת להכנת חמין.
המצרכים:
2 ק''ג של בשר טרי שפונדרה + אוסובוקו שהזמנתי מכ'צלה הקצב הקבוע שלנו - מומלץ לבשל אותם 3 דק' ולשפוך את המים עם כל הלכלוך שיש בבשר.
6 תפוחי אדמה קטנים מקולפים
2 בטטות קטנות
6 ביצים קשות (אורגניות-רצוי)
200 גר' שעועית לבנה
100 גר שעועית אדומה
250 גר' חומוס
250 גר' חיטה
**כל הקטניות הושרו לפחות ללילה! ואף הנבטה של כמה ימים.
1 בצל גדול
תבלינים:
1 ראש שום חצויי באמצע
1 כפית כמון + 1 כפית כרכום + 1/2 כפית קינמון + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף מלח + 4 כפות סילאן משובח (בלי תוספת סוכר).
איך מכינים:
לפרק ידיות בקלית שחורות מסיר גבוה ומהמכסה שלו (או יותר טוב- אם יש סיר שכולו נירוסטה - בדיעבד אחרי שקראתי קצת, לא צריך לפרק ידיות בכלל! ידיות בקלית של סירים עמידות עד 180 מעלות).
בתחתית הסיר שמים את כל הקטניות. ומעליהן וביניהן שמים את ראשי השום ואת הבצל שחרצנו לו X למעלה ולמטה. בשכבה שלמעלה לשים את תפוחי האדמה, אז בשר ולבסוף ביצים. להוסיף את כל התבלינים ולכסות במים 2 ס''מ מעל לכל מה שהכנסנו.
להביא לרתיחה על אש גבוהה ולבשל שעתיים באש בינונית-קטנה.
לחמם תנור ל- 100 מעלות ולהכניס לתנור (סיר מכוסה כמובן) ללילה (לבדוק כל כמה זמן שיש מים לפחות 1 ס''מ מעל להכל).
ומחר בצהריים אני אעלה תמונה של הכל מוכן אחרי לילה שלם בתנור.
והנה היום בשעה 09.00 בבוקר :
סופשבוע נעים שיהיה
הוספת תגובה
תגובה אחת