00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Pastaghetti

פרעצל - Pretzels

22/03/2012

כעך טעים מאוד, המבוסס על מתכון גרמני מסורתי. במתכון המקורי מבשלים את הפרעצל בתערובת של מים וסודה קאוסטית!  לפני האפיה (המשמשת גם לפתיחת סתימות ביוב וכד') , אך נוותר על התענוג ונבשל את הפרעצל במים וסודה לשתיה, או לחילופין במים וקרמל (אני מעדיפה לבשל במים וקרמל). בישול הפרעצלס לפני האפיה משפר את הקרום ומונע מהם מלתפוח במהלך האפיה משום שזהו מרקמו של הפרעצל, דחוס ולא אוורירי (מהלך מכוון בהכנה).

מתכון (הכמות היא ל-12 יח' בינוניות בגודלן)
500 גר' קמח = 3.5 כוסות מדידה ועוד מעט
330 מ"ל מים פושרים = 1.3 כוס מדידה
1 כף שטוחה מלח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר חום או סוכר דמררה
30 גר' חמאה  רכה חתוכה לקוביות או לחתיכות

למי בישול הפרעצל:
1 כוס סוכר = 200 גר'
1.5 ליטר מים רותחים

לפיזור על הפרעצל - מלח גס, שומשום

בקערה שמים את כל כמות המים, השמרים והסוכר ולערבב , להניח לכ-10 דקות. להוסיף כחמישית מכמות הקמח ולערבב בכף עץ. להעביר לקערת מיקסר את התערובת הדלילה ולהתחיל ללוש בוו לישה במהירות נמוכה, תוך כדי הוספת יתרת הקמח ולסירוגין את קוביות החמאה, לבסוף להוסיף את המלח. להעלות את מהירות המיקסר למהירות בינונית וללוש בסך הכל כ-7 דקות.
לקמח קערה גדולה, להעביר אליה את הבצק, לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
להכין שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ולחמם תנור ל-220 מעלות. להכין מגבת מטבח נקייה.
הכנת הקרמל: בסיר רחב לפזר 1 כוס סוכר בשכבה אחידה ולבשל לקרמל בצבע ענברי, כשהקרמל מוכן, להוסיף מיד 1.5 ליטר מים רותחים (בזהירות רבה !!, הקרמל מבעבע בפראות בתחילה).  להניח למי הקרמל לבעבע קלות.
לקמח היטב משטח עבודה ולהעביר אליו את הבצק. בסכין חדה לחתוך ל-12 יח' שוות פחות או יותר בגודלן. לגלגל כל חלק לגליל ארוך באורך כ-40 ס"מ ולעצב לצורת פרעצל קלאסי (כפי שרואים בצילום מטה, מימין לשמאל).
להניח פרעצל בזהירות בסיר ובו מי הקרמל, לבשל כחצי דקה מכל צד. בכף מחוררת להעביר למגבת המטבח, לפזר מעל מלח ושומשום ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. (אני מכינה בכל פעם 3 יח' יחד ומטפלת בכולם יחד) - לסדר בכל תבנית 6 יחידות.
לאפות כ-15 דקות, עד שהפרעצל מקבלים צבע חום-זהבהב. לצנן על רשת.


**במידה ולא אוכלים את כולם באותו היום, אפשר להכניס לשקית ולהקפיא. אני מציעה לפזר מלח רק על אלו שאוכלים באותו יום, על אלו שלא אוכלים, רצוי לא לפזר מלח לפני האפיה, אלא רק שומשום (מלח סופח לחות ויגרום לפרעצל להיות ספוגיים).

עיצוב הפרעצל מימין לשמאל:



ובברכת רק דברים טובים,

מגי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

72 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל MAGIG אלא אם צויין אחרת