00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

בחושות ברגע

היה זה ביום שישי אחד לחוץ...

רציתי להכין משהו מהיר ומגוון

והנה יצאו להן 4 עוגות בחושות מהירות תוך שעה אחת בלבד!

4 תבניות אינגליש קייק במבחר תוספות.

 

עוגת שוקולד מהירה

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מתוך עוגת השבוע


2 ביצים
1 +3/4 כוסות סוכר (כוס של 200 מ"ל)
1/2 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1 כוס מים חמים
2 כוסות קמח
1 א. אפייה
סודה לשתייה (כחצי כפית)
תמצית
וניל/רום

לערבב את כל החומרים, להוסיף מים בסוף, להעביר לתבנית עגולה חד פעמית או אחרת (2 אינגליש קייק)(לשמן)
לאפות בטמפ' של כ 180 מעלות כ25 דק' .

מומלץ לצקת על העוגה גנאש משוקולד מריר ושמנת פרווה/חלבית ביחס שווה.
עוגה מהירת הכנה, אוורירית ושווה!!!! יוכי

 כדי ליצור עוגת שוקולד חלבה - מפזרים חופן חלבה על העוגה ומשקיעים מעט. כמובן שחופן אגוזים יחמיא לעוגה.

כדי ליצור עוגת שוקולד עם מטבעות שוקולד - פשוט מטביעים לאורך העוגה כמה מטבעות שוקולד מריר או חלבי והעוגה הופכת לשוקולדית יותר.

 

עוגת מייפל קלאסית ועוגת מייפל תפוחים

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

שתי עוגות בבלילה בסיסית אחת

עוגת מייפל ( הביאה איילת)
מרכיבים:

3 ביצים
3 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1.25 כוס קמח תופח
1.25 כוס סוכר
חצי כוס שמן
סירופ מייפל

ציפוי:

קינמון
פקאו קצוץ


אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים, לשפוך את התערובת לתבניות משומנות.
לפזר קינמון ואגוזי פקאן קצוצים.
בתנור חום בינוני 30 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי.
בעודה רותחת לשפוך בנדיבות סירופ מייפל.

אני (יוכי) משתמשת גם בסילאן במקום מייפל. חשוב לא לבחוש יותר מידי ולא לאפות יותר מידי..טעיםם.
אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש/תבנית מרובעת בינונית חד פעמית – חותכת לחיתוכיות יפות, ניתן להקפיא.
לפרווה אני מחליפה את השמנת החמוצה בכוס מיץ תפוזים/חלב סויה

עוגת מייפל תפוחים

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

בלילה כמו עוגת המייפל הנ"ל

או פשוט להפריש מחצית מהכמות.

להוסיף 2 תפוחים בינוניים  חתוכים בגודל בינוני עד קטן

להוסיף כף קמח והבלילה מוכנה ליציקה לתבנית אינגליש

משומנת.

אם מכינים בלילה שלמה, אפשר להוריד את הנוזלים (מיץ תפוזים/שמנת)

ופשוט להחליף בתפוחים מרוסקים גס.

לאפות עד להתייצבות ולאחר האפייה לצקת בנדיבות לא רבה מידי - מייפל/סילאן.

כמובן שאפשר ומומלץ להוסיף אגוזים.

ניתן לשדרג לעוגת בננות - במקום הנוזלים מוסיפים 3 בננות מעוכות ובשלות.

תהנו, יוכי

ועוגות דומות בתבניות ובגדלים אחרים...

מאפינס מעוגות שוקולד מהירה

עוגת שוקולד מהירה מימין, למעלה - עוגת מייפל ואגוזים (למטה - עוגיות תמרים מקמח מלא)

ועוד עוגת שוקולד מהירה ... תהנו! יוכי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת