33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

על זמן, אהבה ומיונז ביתי

17/02/2012


כשרכשתי מיונז עברה מחשבה בראשי, כל כך קל ופשוט להושיט יד למדף במרכולית ולרכוש מיונז, נזכרתי באהבה בסבתי שהיתה מכינה מיונז ביתי טעים, והיתה במשך שעה קלה מקציפה במטרפה ידנית חלמונים תוך טפטוף עדין של שמן, יחד עם הזכרון הזה עלו בזכרוני תחינת התבלינים שנעשתה במכתש ובעלי , הכנת הסחוג על אבנים הירחיים 'המסחג', לישת הבצקים ביד, ואיפלו הכנת המצה השמורה בתבון המיוחד לפסח, ויחד עם כל עבודות המטבח, הלול, והכבשים הכביסה שכבסה ביד תוך 'בישול' הכבסים על פרמוס ..עבדה בניקיון חניות, ומצאה גם זמן לתפור בגדים לה ולילדה ולנכדה..ביד בלי מכונת תפירה.. ועוד נזכרתי בסבי שהיה נוסע עם סוס ועגלה במשך שעה ארוכה להביא מצרכים, מבצע קטיף תפוזים בלי המכשור אלה מטפס על סולם.. אבל תמיד היה להם זמן, לשנת צהרים  ובכל ערב היה להם זמן לספר אגדות, ספורי חכמים עם מוסר השכל
כל יום אצלם היה יום מלא אהבה. מעולם לא חכו לולנטיין דיי -חג אהבה אלה בכל יום הודו זה לזו, כל היום היה מלא בשירי הלל אחד לשני, ובכל ערב שבת מזמורים וברכוות היו חלק מהטקס, וכששרו את אשת חייל אהבה והערכה שחשים כולם כלפי סבתי וכלפי בנות המשפחה נראתה ונשמעה בברור, וכך גם  שברכו את המארח וכשסבי ברך את בני הבית והאורחים . ..
ואנחנו- כל מרחק עוברים ברכב במהירות, משתמשים במוצרי חשמל המקצרים את זמן עבודות הכפיים -ותמיד אין לנו זמן, ואנחנו עיפים, וקשה לנו ...
חברים לאן אנחונו רצים ?

הכנת מיונז דורשת זמן והרבה סבלנות, את השמן יש להזליף לחלמונים באטיות תוך הקצפה, הוספנו יותר מדי שמן התערובת נשברת וצריך להתחיל את כל התהליך מהתחלה .

2 חלמונים

1 כפית חרדל (השתמשתי בחרדל דיז'ון עם גרגרים)

2 כפות מיץ לימון

כוס ורבע (300 מ"ל) שמן ניטרלי (חמניות, סויה, קנולה וכו')

מלח

סוכר

מנחים בקערת מעבד המזון (אפשר גם במקסר עם המקצפה) הביצים, החרדל, מיץ הלימון המלח והפלפל. 
מזליפים בעדינות את השמן לקערה, תוך כדי הקצפהבזרם דק,
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, חומץ או מיץ לימון, לפי הטעם. שומרים בקירור ..

המצרכים. 

 
במעבד המזון(ניתן להכין גם במקסר )

הזלפה איטית של השמן תוך עבודת המעבד


כעבור כשלוש דקות ושליש מהשמן כבר התאחד עם החלמונים

והתוצאה הסופית כעבור כ8 דקות


ועל פרוסת חלה טריה וחמימה

וטיפ ...
נשבר המיונז ונראים גושי שמן לא נורא, מוצאים את המיונז השבור לכלי, מנקים מעט את קערת המעבד משאריות שמן .שמים חלמון ביצה רבע כפית חרדל ומתחילים להכין מהתחלה אבל הפעם מזליפים את המיונז שלא הצליח במקום שמן .
בדיוק כמו שעושה החבר בתמונה.


 
תהנו .

וחברים חשוב...
מצאו זמן למילים חמות, לתודה ולאהבה...
חיים פעם אחת נצלו זאת היטב,  כי לחיים אין שידור חוזר .

    

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת