00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות לילדים ולגדולים : צרכנות, גידול ילדים, מתכונים, אירועים, ביקורת מסעדות ועוד...

נרשמים לבלוג
  • נרשמים לעדכונים ונשארים מעודכנים קוביה בצד..

מסעדת עב בשר

לפעמים שם המסעדה בלבד מעורר תאבון ומדבר בעד עצמו. כך הרגשתי כאשר הוזמנתי לארוחת בלוגרים בסניף החדש של מסעדת עב בשר בתל אביב (רחוב הברזל 34 ברמת החייל), המצטרף לסניף הקיים כבר בנתניה.

כך שהגעתי במצב רוח קניבלי במיוחד, כולי ציפיה לטעום מהבשר המשובח :)

מדובר במסעדה אותנטית עם אווירה של בית ישראלי חם. בכניסה נתקלתי בתמונה בה מופיע אילן, הבעלים של המסעדה בתור ילד בקיבוץ (במרכז התמונה):

החמימות מורגשת בכל פרט קטן: ספרים על המדפים, סאמובר רוסי עתיק, תמונות ישנות .

התחלנו את הערב מהמנות הראשונות , בליווי יין אדום משובח "יין עב הבית" (שנמזג מתוך בקבוקים שהסתדרו כמו חיילים בשורה):

ומקוקטיילים "תאוות בשרים":

התחלתי עם ביגלה ממולא בשר בקר טחון (מנה שלא מופיעה בתפריט) . מאוד אהבתי את המילוי של המנה

חציל קלוי מוגש עם טחינה לבנה, סלסלה ושמן זית (32 ש"ח), מנה זאת, מוכרת כמנה ראשונה ברוב המסעדות,  הייתה טעימה אך לא חידשה הרבה.

 

אמפנדס מאוד טעימים במילוי בשר מתובל וזיתי קלמטה, מוגש עם סלסלת עגבניות וטחינה לבנה  (41 ש"ח). זאת הייתה המנה המועדפת עליי מבין המנות הראשונות.

קרפצ'ו סינטה -  פרוסות דקות של פילה בקרבשמן זית, לימון, מלח ים אטלנטי, זיתי קלמטה, פלפל אדום ופלפל חריף, מוגש עם צנימים (49 ש"). לא אהבתי במיוחד את התיבול של המנה.

 

פטה כבד עוף עם אגוזי מלך מסוכרים, ריבת עגבניות שרי וכוסברה, מוגש עם צנימים (34 ש"ח). שמרתי מקום לבשר ולכן ויתרתי על הצנימים. הפטה היה טעים, ריבת העגבניות הוסיפה לטעמו המשובח.

 

סלט כבדים אנדיב, עלי בייבי, בצל סגול, עגבניות שרי וענבים (בעונה) ברוטב שזיפים (38 ש"ח). שותפיי לשולחן אהבו את המנה, ואני פחות (עניין של טעם). הכבדים היו רכים מידי לטעמי והסלט לא היה לי טעים.

בין לבין הגיע לשולחננו מרק חורפי טעים- מרק שעועית מתובל היטב בתוספת קרוטונים(26 ש"ח)- ממליצה בחום.

המרק הולך נפלא כמנה בפני עצמה, יחד עם פוקצ'ת הבית בשמן זית (15 ש"ח):

לאחר שהתפוצצנו מהמנות הראשונות, הגיעו המנות להן חיכינו מתחילת הערב - מנות הבשרים! המנות הוגשו בתוספת רטבים מתאימים ובצורה מאוד אסתטית:

אתחיל משתי המנות המועדפות עליי:

פילה בקר עם מוח עצם (מחיר לפי משקל) מנה מאוד טעימה, הבשר רך וטעים וכתוספת הוגש פירה מעולה בתוספת בצל מטוגן :

 אנטריקוט עב הבית 300 / 500 גר' נתח מובחר מזן בלאק אנגוס, שהוגש  ברוטב מרסלה ובתוספת תפו"א מטוגנים היה מעולה (119 ש"ח). הבשר רך ונמס בפה בכל חתיכה.

 

גם המנות הבשריות הנוספות היו מושקעות וטעימות, כל נתח היה בצבע, במידת עשייה ובטעם המתאים לבעלי מקצוע מדרגה ראשונה.

סינטה עב הבית 300 גר' נתח מובחר מזן בלאק אנגוס, מוגש עם רוטב מרסלה ותפו"א פריך, המבורגר מבשר בקר משובח (אנגוס)  (53 ש"ח) המוגש עם צ'יפס טעים ופריך.

הייתי בין היחידות שהזמינו סלט, וטוב שכך, כי נהניתי מאוד מסלט עגבניות החממה, כוסברה, בצל סגול, בצל ירוק, פלפל חריף ורכז רימונים  - אני פשוט חייבת סלט עם בשר! (26 ש"ח) .

ואז במיוחד לקיבה הנפרדת שלנו, הגיעו קינוחים (36 ש"ח):

הפייבוריט הבלתי מעורער שלי היה קרם ברולה: מקפא ברולה על עלי פילו ברוטב אוכמניות, נמס בפה ומדהים בטעמו. לא יכולתי להתאפק וביקשתי תוספת:)

 

מקפא חלבה ופיסטוקים אוורירי עם המון סירופ שוקולד (אני לא בין אוהבי החלבה, אבל המנה הייתה טעימה):

סניקרס - המזכיר את הסניקרס חטיף המוכר- שכבת מוס משוקולד בלגי עם פצפוצי שוקולד וקרם בוטנים:

נמסים קפה: שכבה של נמסיס שוקולד (מוס שוקולד אפוי ) ועליה קרם קפה - קינוח שחיתות לאוהבי שוקולד

 

את כל המנות המושקעות הללו הכינו השפיות המוכשרות אסתי גרוס ואורנה ואלה (הראש שלי איכשהו נכנס גם לתמונה:)

אתר המסעדה:http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=9352

בימי שלישי מתקיימת במקום חגיגת בשר "פעמיים כי טוב", בה ניתן לטעום, לגלות  ולהתאהב בבשרים המשובחים במקום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל juli1974 אלא אם צויין אחרת