33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

גלילי חצילים ממולאים בניוקי רקוטה

גלילי  חצילים ממולאים בניוקי רקוטה

חפשתי מנה למיוחדת שתרשים את חברים למשחק הקלפים של אמי . זכרתי שאכלתי בעבר חצילים ממולאים בניוקי גבינתי  ניסתי לשחזר ..התוצאה הדהימה את כל הסועדים.

לחצילים

2 חצילים בלדי פרוסים דק (בעובי של כ5 מ"מ פרסתי עם המנדולינה )
 לשמן ניר אפיה בספרי שמן בטעם שמן זית/חמאה  להניח את פרוסות החצילים לשמן עם הספרי את הפרוסות ולאפות עד השחמה. (לחלופין ניתן לטגן קלות .
לניוקי

250 גרם גבינת רקוטה (מסוננת, אני מניחה ניר פילטר קפה על מסננת או שק בד המשמש להכנת לבנה ומשאירה ללילה במקרר לסינון הנוזלים)
2 חלמונים
3 כפות גבינה צהובה חריפה (פקורינו/פרמזן/ גודה)
1 כף בזילקום קצוץ
1/3 כוס קמח
מעט מלח .

מערבבים היטב את הגבינות הקמח הבצים והמלח. מכסים בנילון נצמד ומנחים במקרר לחצי שעה , מוצאים ובודקים אם הבצק דביק מוספים 1-2 כפות קמח ,הבצק צריך להיות רך ולא יבש  אבל לא דביק. מניחים במקרר לעוד רבע שעה.

יוצרים גלילים של ניוקי בידים לחות כמספר פרוסות החציל ולפי גודל החציל .
מרתיחים סיר רחב עם הרבה מים ממולחים בכף מלח . כשהמים רותחים להניח את הניוקי בתוך הסיר , לא להניח הרבה בבת אחת שלא יתקררו המים וידבקו אחד לשני, לבשל כשתי דקות עד שהניוקי צף .
להוציא בעזרת כף מחוררת ולקרר מעט
להניח ניוקי על פרוסת חציל ולגלגל
עד כאן ניתן להכין יום  מראש.

לפני ההגשה

מניחים את גלילות החציל בתבנית ומפזרים גבינה פקרוני או פרמזן מגוררת (כ3 כפות)
ומחמים בתנור כ7-10 דקות
מכינים רוטב
במחבת שמים
1-2 כפ
ות שמן זית או חמאה
6-8 עלי עלי מרווה
מחממים במחבת את שמן הזית או החמאה
מטגנים את עלי המרווה תוך בחישה כמה שניות עד שהעלים פריכים


מנחים בצלחת הגשה את גלילי החציל ויוצקים מעל את הרוטב עם עלי המרווה .


טיפים .
ניתן להכין עם כל רוטב אהוב וניתן לוותר על הרוטב .
ניתן להכין עם כל ניוקי אהוב .

לממהרים
ניתן להחליף את הניוקי בניוקי קנוי או  באצבעות גבינה בוגרית/צהובה  וגמבה קלויה בצל ירוק 



בתאבון



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת