88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

אזני המן מדהימים ותתכוננו: בלי גלוטן, בלי סוכר, בלי לקטוז, בלי מרגרינה בלי ביצים...

כן, גם במחיר כותרת כזו ארוכה - הייתי חייבת את כל הבלי הזה כדי שלפחות אתם תחייכו ותגידו לעצמכם את מה שאני לא מעיזה להרשות לעצמי לחשוב וזה: 'אין מצב שעם כל הבלי הזה עוד אפשר להוציא משהו אכיל'. אבל זה ט-ע-י-םםם!!! כל כך טעים ומפתיע שלמרות שהיום, אני לא מעיזה כאמור לחשוב שמשהו הוא בלתי אפשרי, עדיין הופתעתי ואני מוכנה להודות (אבל בסוד!) שאפילו נדהמתי מהתוצאה. אז נכון שלמי שאין שום בעיה עם כלום, יכול להרשות לעצמו חיים קלים ולהתפרע עם בצק עשיר בגלוטן, בסוכר, בכולסטרול, בלקטוז... כן, למה לא... חמאה וגם שמנת... לכו על כל הקופה... רק לא קופת חולים!  אבל למי שיש איזושהיא מגבלה מרצון או מבחירה ולמי שסומך על המתכונים שלי ויודע שהוא הולך גם ליהנות וגם בלי נקיפות מצפון או לב... - זה בדיוק המתכון שיעשה לכם סולחה עם המן, כי אוזן כזו... נותן רק מישהו שבאמת אוהב (יכול להיות שכמה מאות שנים במרומי העץ שינו את הגישה שלו?:P).

אוזן המן בלי הרבה מאוד דברים אבל הבלי הכי חשוב הוא... בלי להתפשר על הטעם והאיכות

את האומץ לנסות ולגשת למשימה, שמראש הגדרתי לה רשימת ה'בלי-ים'  ארוכה כזו, אזרתי כשעמדתי מול ה'משלוח מנות' המוקדם שלי ששלח לי חבר, שהוא 'במקרה' היבואן של מוצרי וולדן פרמז בארץ. אוסף של רטבים וממרחים דיאטטיים,  נטולי סוכר,  ללא גלוטן (פחות מ-20PPM), מופחתי פחמימות, דלי שומן ודלי קלוריות - וכשאני אומרת 'דלי' הכוונה באמת למינימום שאפשר לדמיין: 1 קלוריה לכף למשל בסירופ הפנקייק וברוטב אלף האיים... או בריבות, רטבי הברביקיו וסירופ השוקולד - 2 קלוריות לכף!  באחת הרשומות בעבר בה השתמשתי בממרח המיונז שהפך לדייר של קבע אצלי בבית הרחבתי וסיפרתי על מה מיוחד ברטבים הללו וכדי לא לשגר אתכם בלינק, הנה אחזור על מה שכתבתי:

הרטבים המדהימים של Walden Farms... מה מיוחד ברטבים הללו ומדוע אני מייחסת להם פריצת דרך ממשית בתחום המזון המתועש , שהוא לא אחת מחוייב המציאות לבעלי מגבלות קולינריות מבחירה או מכורח?
נכון, המילה 'מזון מתועש' אוטומטית יוצרת בראשנו קונוטציה שלילית ובצדק. גם אני, מן הסתם, נגד המזון המתועש ומנסה למזער את הצורך הבסיסי של ניצול הטכנולוגיה לעיבוד המזון והערבתו לחיכנו. אלא ש... חשוב לדעת את ההבדל בין מזון מתועש בו נעשה שימוש בחומרים מלאכותיים וכימיים (כן! יש כזה דבר והוא אפילו זוכה לאישור משרד הבריאות) לבין מזון פונקציונלי, שאמנם גם הוא נכנס לקטיגוריית המזון המתועש אך כזה המבוסס על חומרים טבעיים ב-100% ומועשר ברכיבים טבעיים בעל ערך תזונתי גבוה המתוסף למוצר באופן המאפשר ספיגת תוספות אלו בגוף. כאן המקום להבהיר שלא כל מזון שהועשר ברכיבים בריאים נחשב פונקציונלי - אם לצד התוספת המבורכת יש גם שפע של רכיבים מזיקים כגון שומן טראנס, צבעי מאכל כימיקלים וכיו"ב - המוצר לא יקרא פונקציונלי. אבל הממרח בטעם מיונז של walden farm בהחלט עונה להגדרת מזון פונקציונלי ולחשוב שעם כל זה הוא שומר על הטעם והמרקם המעולים (ממש כמו מיונז!) והגלגל המפורסם שלו (גלגל בו מצויינות התאמותיו העיקריות לבעלי צרכים קולינריים מיוחדים) מציין:
3 קלוריות לכף! ללא סוכר, דל כולסטרול, דל שומן, מופחת פחמימות, מכיל סיבים תזונתיים, גלוטן - קטן מ 20PPM

תענוג. פשוט תענוג. אבל בכל זאת, אני מאלו ש'כותרות סנסציוניות' לא מספקות אותם ומעדיפה קצת יותר פירוט מה זה 'דל' ומה הופך את המיונז הזה ראוי להיקרא 'דיאטטי'. בעבור זה יש את טבלת הערכים התזונתיים (והאמריקאים כידוע, פחות חפיפניקים מהישראלים בנושא זה). ואלו הערכים ל-100 גר' מוצר (צנצנת מכילה 340 גר'):

אנרגיה (קלוריות): 21 קק"ל; חלבונים: 0.14 גר'; פחמימות: 3.6 גר'; שומנים: 1.85 גר'; כולסטרול: 1.1 מ"ג; נתרן: 235 מ"ג

ואחרי ההקדמה הזו, אני מניחה שתגיע השאלה: איפה קונים? ובכן, האמת היא שכיום ממש אין בעית זמינות של המוצרים הללו מאחר והם נמכרים ברשתות הגדולת: שופרסל, חצי חינם ורשת מגה וכמובן ברשתות הטבע: טבע קסטל, ניצת הדובדבן ועדן טבע קסטל אלא שהתענוג גדל יותר היום משקיימת אופציית הרכישה האינטרנטית ישירות מאתר היבואן:

 

החנות המקוונת של וולדן פרמז (walden farms) באתר החברה הישראלי (לבחור מוצר תחת 'המוצרים שלנו' ולהוסיף לסל הקניות) - אל תשכחו לבקר בקוביית ה'מבצעים המיוחדים'

ואחרי ההקדמה הזו, הגיע זמן המתכון... תיהנו

אזני המן בלי גלוטן, בלי סוכר, בלי לקטוז, בלי מרגרינה בלי ביצים

כ-25 יחידות (דלי שומן, דלי קלוריות, מופחתי פחמימות)

המצרכים

לבצק:

  1. 350 גרם (½2 כוסות) קמח תמי
  2. 1 שקיק (10 גר') אבקת אפייה
  3. ½כפית תמצית וניל טהורה
  4. 120 מ"ל סירופ מייפל וולדן פארמז
  5. 80 גר' שמן קוקוס
  6. 70 גר' ממרח בטעם מיונז וולדן פארמז
  7. 3 כפות ברנדי (שטוק)

למילוי פרג:

  1. 140 גרם (½1 כוסות) פרג טחון וקלוי קל במחבת
  2. 100 גר' שקדים טחונים
  3. 100 גרם מעדן משמש/תות וולדן פרמז
  4. 140 גר' רסק תפוחים ללא סוכר

למילוי שוקולד:

  1. 200 גר' סירופ שוקולד וולדן פארמז
  2. 150 גר' שקדים טחונים
  3. 150 גרם שוקולד ללא סוכר טחון/מגורד דק 

ההכנה

  1. מילוי פרג: מחממים את רסק התפוחים ומעדן המשמש/תות עד לנקודת רתיחה ומסירים מהאש. בקערה מערבבים את השקדים הטחונים והפרג הקלוי, מוסיפים להם את הרסק החם ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין (רצוי במקרר).
  2. מילוי שוקולד:בקערה, מערבבים את השקדים הטחונים עם השוקולד הטחון מוסיפים להם את סירופ השוקולד, מערבבים היטב והמילוי מוכן.

הבצק:

  1. אפשר ידנית או במעבד מזון: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה ותמצית הוניל ויוצרים גומה במרכז. יוצקים אליה את סירופ המייפל, שמן הקוקוס, הממרח בטעם מיונז ואת הברנדי – מעבדים/לשים היטב עד קבלת בצק אחיד. משהים מספר שעות בטמפרטורת החדר ולשים שוב לקבלת כדור בצק חלק ואחיד לפני שמתחילים ברידוד
  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
  3. על משטח סיליקון (ללא צורך בקימוח) מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי.
  4. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
  5. אופים במשך 20 דקות, מוציאים, מצננים לחלוטין לפני שמאחסנים בכלי אטום (הבצק מקבל פריכות ככל שמאוחסן)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת