00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שף אמיר מרקוביץ - איטלקיה בתחנה

סלט בורגול ופירות מיובשים / ט"ו בשבט

היום חוגגים את ט"ו בשבט. חג הפירות המיובשים.

פירות מיובשים

אז גם אם אתם לא אוהבים אותם במהלך השנה, ט"ו בשבט הוא סיבה טובה לנסות טעמים חדשים ולאכול פירות מיובשים (מוכרים ופחות מוכרים), אגוזים ופיצוחים – כנשנוש או כתוספת לארוחת חגיגת מלאת טעמים וצבעים. כשאתם קונים פירות מיובשים, הקפידו על כך שיהיו בהם כמה שפחות חומרים כימיים (חומרי הדברה, או גופרית דו-חמצנית שמוסיפים לעתים לצורך קבלת צבע מושך יותר של הפרי המיובש) וכמה שפחות תוספים (צבעי מאכל, חומרים משמרים או חומר זיגוג שמקורו מתעשיית הנפט).

פירות יבשים

סלט בורגול ופירות מיובשים:

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

2 כוסות בורגול

4 כוסות מים רותחים

2 כוסות פירות מיובשים חתוכים לקוביות (משמש, תמרים,תאנים, צימוקים יבשים, או כל פרי אחר שאתם אוהבים)

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

1/2 כוס מיץ לימון

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. שופכים לקערה את הבורגול ואת המים הרותחים ומערבבים
  2. מחכים כ- 10 דקות שהבורגול יספח את הנוזלים ויתרכך ומערבבים
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, את הפירות המיובשים, אגוזי הפקאן ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  4. מתבלים ובמלח ופלפל, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
  5. מכניסים את הסלט למקרר לשעתיים
  6. מוציאים מהמקרר את הסלט, מערבבים ומגישים.

 

בתיאבון! שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

צילומים: בנק תמונות (dreamstime)  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמיר מרקוביץ אלא אם צויין אחרת