00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

אֲנִי אָהַבְתִּי בְּשֶׁל-תַּפּוּח פינק ליידי .

09/02/2012

 

  זו אֲנִי שאָהַבְתִּי בְּשֶׁל-תַּפּוּח פינק ליידי.

 

 

 

 

כשחיים נחמן ביאליק כתב את מילות השיר בְּשֶׁל-תַּפּוּחַ הוא חשב בעיקר עלי,

 כי ... 

        הֲתֹאבוּ דַעַת בְּשֶׁלְּמָה אָהָבְתִּי?  

אֲנִי אָהַבְתִּי בְּשֶׁל-תַּפּוּחַ.

כִּי אֵין יוֹדֵעַ נְתִיב הָרוּחַ –

זֶה כְּבָר יָדוּעַ; עַתָּה בָאתִי

לְהָבִיא רְאָיָה מֵאַהֲבָתִי.

וַאֲנִי, הֲתֵדְעוּ בְּשֶׁלְּמָה אָהָבְתִּי?

אֲנִי אָהַבְתִּי בְּשֶׁל-תַּפּוּחַ!

 וּכְרֶגַע שָׁבָה וּבִימִינָהּ

תַּפּוּחַ גָּדוֹל צַח וְאָדֹם;

וַתִּטְעַם מֶנְהוּ, וַתַּבְרֵנִי

מִיָּדָהּ מִן-הַחֲצִי הַשֵּׁנִי.

אֲנִי פָּעַרְתִּי פֶה וָאָדֹם,

וְהִיא עֹמֶדֶת, וּבִימִינָהּ

פֶּלַח תַּפּוּחַ צַח וְאָדֹם.

                                                                      

 

 

 

אנשים שמכירים אותי, כולל חברי הגולשים בפורמים שם אני מתארחת בקביעות, יודעים עד כמה ענקית אהבתי לתפוחי עץ. אמא אומרת שנולדתי עם תפוח ביד...  ואחותי מוסיפה:  שרק אף אחד לא חשב שאני אעדיף אותו במקום ארוחת בקר, צהרים וערב... תמונת ילדות - עדות מצורפת משמאל.... 

ואכן כמעט כמו אדם של חוה גם אותי ניתן לפתות בתפוח עץ אדום, מתוק ובעיקר גדול. אני מוכנה לוותר על ארוחה, לא מתלהבת ממיני רקיקים וקינוחים מתוחכמים אבל מזילה ריר לנוכח קערת פרי עם האדום האדום האדום הזה. 

 

 

 

 אז למה בעצם תפוח ולא ממתקים למשל ? 

... במהלך ההיסטוריה נחשב התפוח לפרי מיוחד, מסתורי, נחשק ומסוכן. כבר בסיפור גן העדן התנ"כי הוא מופיע - וחווה ואדם אינם יכולים לעמוד בפניו. גם שלגייה לא הצליחה להגיד "לא" לתפוח אדום ועסיסי, למרות שהנסיבות היו מחשידות מאוד. ויליאם טל, גיבור עם שוויצרי, נענש על ידי הכובשים האוסטרים של חבל ארצו בכך שנאלץ לפגוע בחצו בתפוח אשר היה מונח על ראשו של בנו. התפוח ידוע כאחד הפירות המזינים והבריאים ביותר שקיימים. התפוח נחשב נוגד חמצון מעולה ולוחם ברדיקלים חופשיים בגופנו. התפוח נחשב כמפחית סיכויים לחלות בסרטן מסוגים שונים, כמאזן סוכרים חשוב וכמשפר זיכרון משמעותי.

 

התפוח מכיל כמות גדולה של מים וסיבים וכן כמות קטנה יחסית של סוכר. נמצא כי הסיבים שבתפוח עוזרים לאיזון רמות כולסטרול בדם ובכך למניעת מחלות לב וכלי דם ומניעת סרטן של המעי הגס. אכילת רסק תפוחים יכולה לעזור במניעת שלשולים. אכילת תפוח בין ארוחות גדולות יכולה אפילו לסייע בירידה במשקל, שכן היא מונעת מצב של צום ממושך במשך היום והתנפלות על האוכל כשמגיעים לארוחה גדולה. אכן מסתמן כי אכילת תפוח ביום (ואולי אפילו 3-2 תפוחים) יכולה למנוע ביקורים מיותרים אצל הרופא. (קרדיט: של עידו זרמי והתזונאית אלינה ברקן - מהאקדמיה לפירות) 

כששליח פרי בראשית הגיע לבייתי חגגתי על המתנה ובעיקר על אוצר התפוחים שבתוכה.

אם תשאלו אותי: המתכון הכי טעים והכי מיוחד לתפוחי פינק ליידי הוא לנגוס בהם כמות שהם. טריים, עססיים, מתקתקים ונוטפי צוף .

 

 

אמנם לא בקרתי עדיין במרכז המבקרים של בראשית שברמת הגולן אך הרקע החקלאי בו גדלתי הפגיש אותי עם תהליך הגידול, הקטיף המיון והשיווק של תפוחי עץ לרוב. אהבתי לאדום הזה רק התעצמה ככל שיכולתי לחוש ולראות אלפים שכמותו (ולא תמיד לעמוד בפני הפיתוי... )  ואם אתם או ילדכם עוד לא חוויתם מראה של שפע תפוחים מחוץ למדף הפירות בסופקמרקט העירוני' הרי שזה הזמן לבקר בדף הפייסבוק של בראשית ולטעום ולהכיר קצת יותר: https://www.facebook.com/priberesheet

את מרק התפוחים הזה דמיינתי והכנתי לערב גשום של מוצאי שבת

בקשתי לפנק את בני המשפחה והרחקתי בדמיוני למחוזות שלא ניסיתי קודם לכן... זה מה שיצא: 

 

 

 מרק תפוחים:

3 כפות שמן זית או גי חמאה מזוקקת

( גי - היא חמאה מזוקקת: חמאה ממומסת ללא החלב שבה המונע שרפת החמאה בעת טיגון )

בצל גדול אחד - קצוץ דק. 

2 שיני שום כתושות

חצי ק"ג שורש פטרוזילה נקי וקצוץ לקוביות קטנות. 

3 תפוחי פינק ליידי קלופים מחולקים לשמונה חלקים - כל רבע חציתי שוב. 

2 כפות אבקת קורנפלור או קמח

חופן עלי פורוזליה קצוצה.

3 כוסות ציר עוף צלול או ציר ירקות צלול

מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כוס שמנת מתוקה 15% שומן.

אופן הכנה:

מחממים את כפות השמן ומזהיבים את הבצל, השום, קוביות התפוחים, קוביות השורש.

מוסיפים את הקמח. מערבבים בכף עץ כל הזמן.

מוסיפים את הנוזלים -  ציר המרק (אפשר להתפשר על מים במידה שאין ציר מוכן) וממשיכים לערבב.

מבשלים במשך רבע שעה . 

מסירים מהאש מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה.

מתבלים, מרסקים בבלנדר מוט ידני,

מוסיפים שמנת מתוקה ומשיבים לאש לשתי דקות נוספות ולא יותר, תוך ערבוב מתמיד. 

מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצה וחוגגים... 

כשהגשתי איש מבני הבית לא הצליח לנחש שבמרקם המופלא הזה מוצפנים תפוחי פינק ליידי מופלאים. 

קבלתי את מלא התשבוחות וחמקתי לאכול תפוח... בליל האהבה אכין אותו שוב. 

 

 

 

את אהבתם של בני הבית לחומיות או בראוניז כפי שהם מוכרים בפי כל, שילבתי עם תפוחים בחששות כבדים.

האם תישארנה חומיות השוקולד והתפוחים ללא דורש? החלטתי ללכת על זה... 

 

 בראוניס תפוחים :

150 גרם חמאה רכה

כוס וחצי סוכר דמררה

2 ביצים שלמות 

2 ורבע כוסות קמח תופח

מעט מלח

כפית תמצית וניל איכותית 

150 גרם שקדים ואגוזים קצוצים גס.

כוס ורבע תפוחי פינק ליידי מגוררים - אפשר גם קוביות קטנות.

קמצוץ של קינמון. 

 

 

ההכנה:

ערבלתי במקסר את החמאה הסוכר. הוספתי את הביצים אחת אחת ואת הוניל. 

הוספתי את הקמח והמלח לתערובת אחידה. 

הפסקתי את פעולת המקסר ובכף גדולה הוספתי את התפוחים והאגוזים. 

שמנתי תבנית מלבנית בספריי שמן קנולה

העברתי את העיסה לאפייה. אפיתי 35-40 דקות  בחום של 180 מעלות. 

קררתי לחלוטין וחתכתי לריבועים. 

 

אופציית ארוח חגיגית הוספת גנאש לחומיות:

100 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

לבשל ולשפוך על החומיות לפני ההגשה. (אצלי החברה מוותרים... ) 

 

בשל האהבה שלי לטעמו הראשוני והטבעי של תפוח הפינק ליידי בחרתי להכין ממנו סלט שמבחינתי מהווה את המטעם הכי רומנטי והכי פחות מכביד בדרך ל... ליל האהבה.  דמיינתי את אותו ריקוד הטנגו בעלטה וקראתי לו: 

 

 ליידי חסה  ופינק ליידי  בטנגו  יוגורט טחינה: 

ומי יאמר לי שזה לא רומנטי?

שהרי הרומנטיקה היא בעיני המתבונן... לא כן? 

 

בחרתי את מרכיבי התאווה שהיו לי במקרר:

עגבניות שרי שוקולד או עין הנמר בשם המקורי. 

 

פלפלים קטנים בצבעים שונים: או פלפלים רמזור כפי שקוראים להם החקלאים. 

2 תפוחי פינק ליידי גדולים חתוכים לקוביות קטנות. (מעט לימון)

עלי חסה רחוצים נקיים ויבשים

שקדים מולבנים פרוסים (השילוב עם תפוחי העץ מקפיץ את המנה ) .

ההכנה:

ניקיתי את כל הירקות ואת תפוחי העץ קצצתי לקוביות יפות. 

טפטפתי על הקוביות מעט לימון שלא ישחירו. 

בקערה רחבה התחלתי להרכיב את הסלט.

עלי חסה קצוצים.

מעל יהם פרוסות שרי שוקולד, פרוסות פלפלים, ערימת קוביות פינק ליידי שנשמרו במעט לימון.

 

 

 פזרתי בנדיבות שקדים מולבנים פרוסים שהשילוב בינם לבין התפוחים מקפיץ את המנה ללא ספק (לטעמי)

ערבבתי בעדינות בין האצבעות.

 

 

הרוטב:

הכנתי טחינה גולמית עם מים קרים,  מיץ מלימון טרי, מעט שום ומלח. 

מתוך הכמות הגדולה שהכנתי לקחתי חצי כוס טחינה והעברתי לקערית. הוספתי לתוכה חצי מיכל יוגורט 3% שומן וערבבתי לרוטב אחיד. 

 

את הרוטב ניתן לשפוך על גבי הסלט במידה שאוכלים מיד.

במידה שהוא מוגש ונאכל בטווח קצר של זמן אני ממליצה להותיר את הרוטב בלפתנית נפרדת וכל סועד ישתמש בו לטעמו.

אצלי הוא נחטף עד הטיפה האחרונה. 

 

 

את קונפיטורת  התפוחים של אמא אני עושה כבר שנים. היא מתוקה ומפיגה כל מצב רוח רע. מקרבת לבבות ועושה המון שמחה בפה או בלב. עם חלה טרייה וללא,עם קרקר או סתם בעונג של כפית גדושה מהמתוק המתוק הזה. קל הכנה ומנחם.

 

 קונפיטורת תפוחים :

1 ק"ג תפוחי עץ פינק ליידי קלופים ונקיים.

1 ק"ג סוכר

כוס מים

אופן ההכנה:

מסדרים את הפרי הנקי בפיירקס רחב מאוד.

מרתיחים-ממיסים את הסוכר עם כוס מים ושופכים על התפוחים.

מכסים את הפיירקס בחיתול בד.

מניחים מעל זכוכית שקופה היוצרת אפקט של חממה (חלון ישן למשל שנשאר משיפוץ הבית או אצל הזגג) ומניחים בשמש למשך שבועיים לפחות.

במהלך השבועיים יש להקפיד לבדוק מידי יום שהפרי מכוסה בסירופ, להפוך מידי פעם, למתוח את החיתול ולוודא שאין נמלים בסביבה. אולי קצת מתיש אבל טעם הקונפיטורה המתקבל שווה כל מאמץ.

אחרי שבועיים לערך כאשר הפרי רך אבל שלם, יש לאחסן בצנצנות שקופות ולהתגאות...

 

לא יכולה להיפרד מהפוסט הזה ללא רסק התפוחים שלי. אבא טוען שזה אחד המאכלים הכי טעימים ונעימים לחך כי הפה לא צריך ללעוס ולכן זה מאוד מפנק. 

אני נוהגת לעשות רסק תפוחים בעיקר בקיץ/ אבל גם בחורף כאשר מגוון הפירות הטריים דל יותר' אין כמו רסק תפוחים בתוספת שמנת מתוקה מוקצפת ומעט אגוזים. 

 

 

 רסק תפוחים מפנק:

קילו תפוחי עץ פינק ליידי קלופים ומגולענים חתוחים לפלחים דקים

מעט מים

רבע כוס סוכר חום- לא יותר/

מספר טיפות לימון טרי

ההכנה:

רוחצים, קולפים ומגלענים את התפוחים, פורסים לרבעים וכל רבע חוצים שוב לשניים

מעבירים לסיר גבוה מוסיפים את הסוכר ואת המים ומביאים לרתיחה

מקפידים לבל יגלוש. לאחר שהתפוחים רכים מכבים את האש.

אחרי שעה מרסקים בבלנדר ידני ומכניסים לכלי אטום למקרר.

מגישים עם ובלי קצפת ופרורי אגוזים מעל.

מעולה לט"ו בשבט מפתה מאוד בלילה האהבה... תנסו ולא תתחרטו. 

 

חג אהבה רומנטי ומרגש. 

 

תוזה לתפוז  תודה לבראשית 


קרדיט תמונת מרק: http://ciaoflorentina.com/2010/10/26/roasted-butternut-squash-and-apple-soup/

תמונת עוגה: http://sweet-as-sugar-cookies.blogspot.com/2010/11/12-weeks-of-christmas-cookies-6-apple.html

 

 

 

ואתם קוראי: 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, אשמח להשיב לכל שאלה, לעיין בכל תגובה ולהשיב.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/career.shift?sk=wall

 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת