00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

מרק אפונה סאן

 

מה מכינים:

250 מ"ל אפונה יבשה

בצל בינוני קצוץ דק

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1 גזר שלם או חתוך

שן שום חתוכה לחתיכות קטנות

 

כפית וחצי מלח

חצי כפית כמון

כפית אבקת מרק עוף

רבע כפית פלפל שחור

כף קמח 

 

 

 בלילה לצורך הכנת נטיפי בצק- 1 ביצה

                                         3 כפות קמח

                                         3 כפות מים

                                         כפית שמן קנולה או דומה

                                         חצי כפית מלח

                                         חצי כפית קארי או כורכום

 

שלבי ההכנה:

1) יש להשרות את האפונה במים כשעתיים לפחות , לשטוף ולהחליף מים מידי פעם.

 

2) בסיר המרק מטגנים בשמן זית את הבצל על אש בניונית עד שהשבבים הופכים זהובים

3)  מוסיפים את האפונה והגזר יחד עם ליטר של מים,  ומביאים לרתיחה.

               לאחר רתיחה ראשונה מורידים עם כף את הקצף.

4)מוסיפים את חתיכות השום לסיר, מערבבים ומבשלים המרק על אש קטנה.

5) לאחר כחצי שעה של בישול באש קטנה של המרק, מוסיפים את התבלינים ואת כף הקמח לסיר.

6)מכינים את הבלילה , מערבבים היטב את כל החומרים.

7) לאחר כשעה של בישול הבלילה אמורה להיות מוכנה, באמצעות מזלג יש להזליף את הבלילה לאט לאט כך                  שיוצרו נטיפים לערבב מידי פעם

8) לאחר כרבע שעה של בישול עם נטיפי הבצק המרק מוכן 

בתאבון.............

 

 

אפשרויות נוספות :

במקום בלילה לנטיפים אפשר להשתמש במעט אטריות או פסטה ( להוסיף בשלב 7)

אפשר לחתוך נקניק קבנוס/נקניקיות טבעול  לטבעות ולהוסיף לפני שלב 7 

ניתן ורצוי להשתמש ב-100 מ"ל ציר בקר במקום באבקת המרק  http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2125636

 

לגרסא צמחונית ניתן להחליף את ציר הבקר ואבקת מרק העוף בכפית אבקת מרק ירקות , או כפית מאבקת מרק ביתית ומדליקה של יערה שרי מהלינק הזה http://www.bishulog.co.il/blog/2008/12/01/lowsodiumsouppowder/

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת