55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מנסף - מאכל דרוזי

המנסף הדרוזי נחשב למאכל ספינת הדגל של העדה הדרוזית. הכנתו מורכבת משלבים של בישול כל אחד מהמרכיבים בנפרד והרכבתם למנה המושלמת:

המתכון המקורי לקוח מאתר סוגת, והוא עבר אצלי כמה שינויים קלים

המצרכים:

2 כוסות אורז פרסי קלאסי

כ - 150 גרם איטריות דקות

3/4 קג` בשר צוואר טחון בתוספת שומן כבש, 

חלקי עוף כמספר הסועדים

2 - 3 בצלים קצוצים דק

שמן קנולה לטיגון

כפית כורכום

מלח, פלפל שחור

תערובת בהראת

אבקת מרק עוף 

1/4 כוס צנוברים או פיסטוקים טבעיים

בעונה: גרגירי רימון לקישוט או חמוציות מיובשות

2 - 3 פיתות עיראקיות או דרוזיות (הפיתה הדרוזית דקה יותר וגם גדולה יותר ולכן עדיפה)

ההכנה: 

חלק מההכנות אני מתחילה בהכנה לילה לפני. 

שלב ראשון:

1.  מבשלים את העוף בסיר עם מים רותחים. לאחר שהמים רתחו פעם ראשונה, שופכים את המים, ממלאים שוב ומבשלים את העוף במים נקיים. מתבלים

     במלח, פלפל, מעט כורכום וכף מרק עוף. מניחים את העוף לקירור ושומרים את המרק, אנו נשתמש בו בהמשך. 

2.  קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במחבת גדולה וכבדה, עד לרמת שקיפות, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן (כמו לבולונז), מתבלים במלח,

     פלפל שחור ובכפית בהראת. להניח בצד. 

ביום ההגשה

3. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את האיטריות הדקות עד לקבלת גוון זהוב: 

4. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו לאיטריות, ממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים כפית תערובת בהראת ואת מרק העוף הרותח,

    שבו בישלנו את חלקי העוף. היחס בין הנוזל לבין האורז צריך להיות על כל כוס אורז כ- 1 ושלושת רבעי כוסות נוזל. מבשלים כעשרים דקות עד שהאורז

    מבושל, על אש נמוכה, מכבים את הגז ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ- 20 דקות. 

שלב שני:

השלב השני הוא השלב של הרכבת המנה, ממש לפני ההגשה: 

1 מחממים תנור לחום בינוני.

2. מסדרים את הפיתה/ות בתבנית הגשה חסינת חום (יש תבניות אלומיניום יפות שניתן לקנות בשווקים, אני מצאתי בשוק עכו בצפון, בשוק רמלה במרכז -

    בקיצור בשווקים ערביים), מוזגים על הפיתות מצקת של מרק עוף ומכניסים למספר דקות לתנור. הרעיון הוא שהפיתות יספגו נוזלים וגם יקבלו קריספיות. 

3. מוציאים את התבנית מהתנור ועורמים את האורז על הפיתות, מעליהם הבשר הטחון ומעל הכל חלקי העוף (אני באופן אישי מעדיפה לנקות את העוף

    מהעצמות, סתם כדי להקל על הסועדים) אם נשאר לכם רוטב מהבשר הטחון או ציר של מרק העוף, רצוי למזוג אותו, לתת לכל הנוזלים לחלחל ולהגיע

    לפיתות.

4. לקשט בצנוברים קלויים או בכל סוג של אגוזים שתבחרו ולהכניס לתנור לצריבה וחימום. 

5. אם בחרתם לקשט בגרגרי רימון - להוסיפם לפני ההגשה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת