00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טארט פירות טריים

לכבוד יום המשפחה חשבתי לעצמי איזה קינוח מתוק ויפה יכול להתאים ולשקף הכי טוב את מהותה של המשפחה (בעיני לפחות..), ולאחר מחשבה דיי קצרה, אני חייבת לציין, החלטתי שהטארט פירות טריים הזה, המכיל בתוכו את כל הטוב והיופי של פירות ארצנו, בשילוב קרם פטיסייר מתוק ומענג המסודרים בגאווה על בסיס קלתית מבצק פריך, יכול להיות הטארט המושלם ליום זה.

 

קלתית הבצק הפריך - כמטאפורה לבסיס ויציבות במשפחה

קרם הפטיסייר - כמטאפורה לכל היופי, המתוק והמרגש במשפחה

וקישוט הפירות הטריים - כמטאפורה לצאצאים ליופי ולהמשכיות 

 

 אמנם המתכון הזה דורש מעט השקעה אבל הרי, כך הוא גם הנכון, בזוגיות ובמשפחה !!!! 

 

 

 

 בצק הקלתית:

100 גר' חמאה רכה

2 כפות (15 גר') אבקת סוכר

קורט מלח

1/2 כפית מיץ לימון

2 כפות מים קרים

1/3 1 כוסות (180 גר') קמח מנופה

 

ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול במעט מהתבנית. ומרפדים את התבנית כולל השוליים.

  5. דוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

  6. מעל הקלתית פורסים נייר אפיה ומעליו מניחים כמשקולת קטניות כלשהן.. שעועית, חומוס וכד'...

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע', אפייה חלקית כ- 15 דקות עם נייר האפיה, מורידים את נייר האפיה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד כ- 15 דקות, לייבוש הבצק.

 


   

 

קרם הפטיסייר:

300 מל' חלב (1/4 1 כוסות)

4 חלמונים

1 מקל וניל חתוך לאורכו. (אפשר גם להחליף ב- 1 כפית תמצית וניל איכותי)

100 גר' סוכר (1/2 כוס) 

25 גר' קורנפלור (3  כפות)

 

180 מל' שמנת מתוקה (3/4 כוס) מוקצפת

 

 

 הכנת קרם פטיסייר


  1. בסיר חסין אש, מביאים לסף רתיחה את החלב ומקל הוניל החתוך.

  2. בכלי נפרד מקציפים את החלמונים והסוכר לבלילה בהירה ותפוחה, ומוסיפים את הקורנפלור. ממשיכים להקציף ביתר מרץ עוד כמה דקות עד קבלת מרקם חלק.

  3. מוסיפים 2 כפות מהחלב אל תוך בלילת הביצים ומערבבים לצורך השוואת טמפ', מוסיפים את החלב ומערבבים, מחזירים לכיריים וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד להסמכה.

  4. מעבירים את הקרם לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד (צמוד צמוד לקרם) ומכניסים למקרר למספר שעות עד לצינון מלא של הקרם.

  5. פותחים את הקרם במיקסר עם וו גיטרה עד שהוא חלק וללא גושים ומעבירים לכלי נפרד.

  6. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצף רך אך יציב, ומערבבים ידנית את הקצפת והקרם יחדיו בתנועות קיפול עדינות.

  7. מורחים את הקרם על הקלתית ומעליו מסדרים את הפירות החתוכים. ניתן להשתמש בכל הפירות שאתם אוהבים , חיתכו את הפירות וסדרו בעיגולים מהחוץ כלפי פנים.

         (אני השתמשתי בקיווי, בננה, מנגו, אפרסמון ותות שדה)

 

 

 

 


 
שיהיה לכם יום משפחה מלא באהבה ושמחה 
ולהתראות במתכון הבא!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת