22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

לזניה במילוי בטטות וגבינה

לזניה במילוי בטטות וגבינה

ביום שלמחרת החתונה שלנו, בעלי ואני נסענו לנוח בסוויטה מדהימה באמירים:"נעימת החליל". את ארוחת הערב המפנקת שהוכנה לנו לפי הזמנה ע"י השפית שני, קיבלנו לסוויטה והתענגנו על כל ביס. כשחזרתי הביתה, לא התאפקתי ושלחתי מייל לשני עם כמה שאלות בנוגע למנות שהכינה. אחת מהמנות, הייתה לזניה עם בטטות, שמעולם לא ניסיתי. שני ענתה באדיבות ומכל הלב, ולאחר שגילתה לי את סוד הבטטות- הנה מתכון שהכנתי בניסיונותיי לשחזר את הארוחה המדהימה.

החומרים:

לבטטות:

2 בטטות

3-4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

1-2 כפיות טימין

1-2 כפיות זרעי כוסברה

לרוטב:

ראו רוטב מתוך מתכון לזניה גבינות (הנחיות 1-3 ב"אופן ההכנה"):

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2035244&r=1

ללזניה:

חבילת עלי לזניה (ללא בישול)

200 גרם גבינה בסגנון פטה

להקרמה:

כחצי כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות ופורסים לעיגולים.
  2. מערבבים  את הבטטות עם השמן והתבלינים, מעבירים לתבנית ואופים ב-180 מעלות כ-45 דקות (או עד שהבטטות שחומות ורכות).
  3. בזמן שהבטטות נאפות, מכינים את הרוטב לפי ההוראות במתכון המצורף.
  4. מסדרים שכבות בתבנית משומנת: עלי לזניה, 1/3 מהרוטב, חצי מכמות הבטטות ומעל מפוררים לחתיכות גסות חצי מכמות הגבינה בסגנון פטה.
  5. אמורות להיווצר 2 קומות של בטטות וגבינה.
  6. מעל הקומה השנייה, מסדרים עלי לזניה ושופכים את השליש האחרון של הרוטב כך שכל העלים יכוסו.
  7. מפזרים מעל את הגבינה המגורדת.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שעלי הלזניה רכים (ניתן לבדוק ע"י נעיצת מזלג בלזניה).

 

בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת