00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

העוגה היא רק תרוץ... לתמרים.

05/02/2012

 

איש מבני הבית לא גילה עניין בקערת התמרים שהותרתי במקרר. תמרים טריים היישר מהמושב שהייתי חייבת ל"נצל" כדי שלא ימצאו את דרכם להקפאה. החשיבה של לא לזרוק אוכל, לא לבזבז ולהיות יעילה מאתגרת אותי בדמיונות ומעשירה את עולם האפיה המאולתר שלי.

בכל מה שקשור לאפייה אני רחוקה מלהיות הקונדיטור המקצועי. קונדיטוריה היא מדע בדוק או מדוד כמו שאומרים 

החלטתי להכין בצק פריך ולמלא רולדות בתמרים או שוקולד. הכנתי בצק בצק של אמא.

 

לבצק:

400 גרם קמח

200 גרם חמאה

1 ביצה

1 אבקת אפיה

חצי תפוז סחוט.

כוס סוכר

לשתי את הבצק והכנסתי למקרר

בזמן הבצק שהה במנוחה גלענתי את התמרים ובשלתי אותם עם מעט מים תוך ערבוב מתמיד על אש קטנה.

ברגע שנוצרה עיסה קלה. הסרתי מהכיריים וצננתי. 

 

 

רדדתי את הבצק לאחר חלוקה לארבעה רבעים

על שניים מרחתי כמות נדיבה של תמרים טריים בשרניים

ואת החלק הנותר רדדתי לעלים קרצתי עוגיות והכנסתי לאפייה. .

 

 

 

גלגלתי לרולדות. העברתי לתבנית מרופדת בניר אפייה.

משחתי בחלמון עם מעט מים, פזרתי סוכר חום והכנסתי לאפייה עד השחמה.

 

 

ריח האפייה שמילא את כל הבית הריץ את כולם למטבח...  העוגה נחטפה... 

 

 

 

וגם העוגיות ...

 

 

 

 אתם קוראי:

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, אשמח להשיב לכל שאלה, לעיין בכל תגובה ולהשיב.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/career.shift?sk=wall

 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת