77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

עלי מנגולד ממולאים בבשר

עלי מנגולד ממולאים בבשר

מצרכים 

2 חבילות עלי מנגולד 

 חומרים למילוי

1/2 קג בשר בקר טחון
2 פרוסות לחם לבן
בצל קצוץ
פחות מחצי כוס אורז
1 עגבניה מקולפת וקצוצה
חצי כוס מים עם כפית אבקת מרק
פלפל שחור מלח
2 כפות שמן
אופן הכנת המילוי
לטגן בצל להוסיף את האורז לטגן
להוריד מהאש להוסיף את יתר החומרים   לערבב

טיפול בעלי מנגולד

לחתוך את החלק הלבן 

חולטים במים רתוחים את עלי המנגולד (שופכים מים רתוחים על עלי המנגולד), מסננים ומקררים.

העלים מתרככים ומגמישים.

  מניחים את העלה על משטח עבודה. לוקחים כף מתערובת הבשר מניחים בחלק העליון של העלה, מקפלים פנימה את הדפנות החיצוניות ומגלגלים את העלה. מניחים בסיר וחוזרים על אותה פעולה. נשאר לי מילוי הוספתי גם 4פלפלים אדומים.

  הכנת הרוטב

1 רסק עגבניות קטן
חצי לימון כפית סוכר כפית פלפל חריף כפית  אבקת מרק ומים
להרתיח את הרוטב לטעום
שיהיה מספיק מים לכסוי עלי המנגולד
ליצוק על הממולאים להניח צלחת הפוכה על כל הממולאים

מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- שעה.

מי שאוהב יותר חמוץ בסוף הבישול להוסיף עוד מיץ לימון.

אצל אימי ז"ל תמיד אכלו את הממולאים בתוספת יוגורט.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת