33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

חלת יום שישי.

יום שישי, החלטנו לאכול בבית.

בדר"כ אנחנו אוכלים אצל ההורים של בעלי או אצל אמא שלי ולעיתים רחוקות לבד בבית , בלי   דודים, אחיינים ,סבא וסבתא. . חגיגה שלמה.

שישי חורפי ,התאים לנו להשאר בבית. הבישולים החלו בשעות הצהרים ע"י בעלי, מרק תימני, עוף בתנור, בשר בקר ותפוחי אדמה, דג "חריימה" חריף,  אפונה מבושלת עם סלרי ובצל, אורז מלא, סלט ירקות.

ואיפה אני משתלבת . .

חזרתי בצהרים מהעבודה והילדים ביקשו חלה, כמו של סבתא . אמא שלי ידועה בבישוליה. הרבה מאכלים בעלי למד ממנה מטבוחה, סלט חצילים, סלט פלפלים, סלט גזר חריף, חריימה. . . הבנתם מאכלים מרוקאיים.

הוא כל הזמן אומר לי, תשמרי את המתכונים שלה, שבי עם אמך ותלמדי איך היא מבשלת את המאכלים, את הממתקים שלה, "המיוחדים"  של העדה כמו מופלטה, סיגרים,ספינג',  פג'וולאס, מקרוטים, עוגיות בוטנים וקוקוס ועוד עוגיות  מרוקאיות  מיועדות לחגים ואירועים. אז מה עשיתי ? ביקשתי ממנה שתעלה על הכתב את המתכונים ותשלח לי במייל , אני שומרת הכל בתיקייה שיעדתי לנושא וכך הכל רשום ומתויק . אולי בסוף אוציא ספר מתכונים של אמא .

בעלי סיים לבשל ואני נכנסתי למטבח . הוצאתי את המתכון של החלה מהמחשב  והכנתי.

 

 

 

כשהחלות היו בתנור , צעקתי לבעלי . . "עוד תצטערו שבקשתם ממני להכין חלה . . הן נראות נפלא" . אני לא מאמינה שאפיתי חלות כאלו. יש פעמים שאני מכינה חלה בגן ביום שישי עם הבת הקטנה. יוצאת חלה קטנה,לעיתים רכה ולעיתים קשה תלוי בבצק.

2 חלות נגמרו בארוחת הערב עם המרק והדג ואילו השלישית בארוחת הצהרים למחרת. החלטנו שהפיתוי גדול מידי, ולכן חלות מכינים פעם בחודש.

דרך אגב אמא שלי מכינה חלות כל שבוע והיא מתחסלת !

הנה לכם המתכון:

1 ק"ג קמח לבן

3 כוסות מים

שקית שמרים, 11 גרם

חצי כוס שמן

כף מלח

לציפוי:

ביצה

שומשום.

בקערת המיקסר עם וו המשולש להכניס את הקמח והשמרים , לערבב מעט. להוסיף את השמן והמים ולערבל ,לבסוף להוסיף את המלח. לערבל במשך כ 5 דקות עד שהעיסה רכה, לחה וגמישה.

להוציא מקערת המערבל ,להעביר לשיש וללוש מספר דקות, לצור כדור, להעביר לקערה ולהתפיח כשעה. ללוש פעם נוספת ולהתפיח כ 1/2 שעה. להעביר לשיש לחלק את הבצק ל 3 כדורים , ללוש כל כדור ולחלק ל 3 חלקים נוספים ליצירת צמות. להניח על תבנית אפיה לכסות במגבת ולהביא להתפחה נוספת.

לחמם תנור ל 180 מעלות , למרוח ביצה על החלה ולפזר שומשום, לאפות כ 1/2 שעה עד שהחלות משחימות.

הקונוטציה והטעם של חלה היא קמח לבן. בשל הרכות , הטריות, היכולת לספוג טעמים ממזונות. קמח לבן הוא מוצר בסיס וזול , נמצא בכל בית.

שלא תחשבו שזו היתה תרומתי היחידה לארוחה . . ברשומה הבאה.

שבוע טוב , אתי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת