88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

רולדת בצק פריך במילוי תמרים בלי גלוטן, בלי סוכר, בלי ביצים (ואפשר גם בלי לקטוז)

מדהים. פשוט מדהים איך תוספת קטנה יכולה להעניק תרומה גדולה. זה בדיוק מה שקרה לבצק הפריך והנימוח של רולדת התמרים נטולת הגלוטן והסוכר ברגע שהוספתי  במקום ביצים או שמנת את מיץ התפוחים (ובמחזור שני את מיץ הדובדבנים) ה-100% טבעי.

שקוף וטבעי ומתוך אותה שקיפות אגלה שאני מכירה את האישה שמאחורי הפיתוח האדיר והגאוני הזה, אך בשקיפות מוחלטת גם אסיר את חששותיכם שמא מדובר בפוסט פרסומי שיש עליו רווח כלשהוא מלבד ההזדמנות הנוספת שלי לחלוק איתכם את הדברים הבאמת טובים ומשובחים לגוף ולנפש.

מפעם לפעם, אני מאתרת מוצר מסויים שנמצא ראוי להלל ולשבח שלי, פעמים רבות אני 'נטפלת' למוצר שעומד על אחד המדפים הלא בולטים במיוחד בחנויות הטבע - כזה שאם אני לא ראיתי קודם או לא שמעתי עליו, אז סביר להניח שיש רבים כאלו שמחכים שמישהו יספר להם עליו. לאחר שאני מתעמקת בקריאת התוויות שלו מכל כיוון אפשרי: רכיבים, ערך קלורי, ערך תזונתי, מידע לאלרגנים ושאר פרמטרים אני מקבלת את ההחלטה אם לאמץ או לנטוש את המוצר.

השלמת תהליך האימוץ נעשית בהמשך, כאשר אנחנו מגיעים הביתה ואני מתחילה במשחקים. כלומר: החריגה מהגדרות השימוש/הצריכה של המוצר שמשמעותה - איך אנחנו נשארים יחד גם כשאני עסוקה באפייה, אם היה חיבור קוסמי - לעולם לא ניפרד והוא מצטרף למשפחה באופן חד משמעי וקבוע. זה בדיוק מה שקרה עם השקוף הטבעי הזה שהפך את הבצק הפריך של הרולדה שלי למשהו שאף אחד, אבל אף אף אחד לא הצליח לעמוד בפניו. גם לא הספורטאי הביתי הניזון מחישוב נוסחאות ערכים תזונתיים עם דגש על אחוזי שומן (ומקורותיהם) ביחס לפעילות גופנית (וסוגה) לפני-בין-ואחרי כל ארוחה. וזה... זה לא קרה עם אף עוגה/עוגיה/רולדה אחרת קודם.

אין לי הרבה מה לספר על המוצר המושלם הזה, אולי בגלל שזה נראה לי כל כך פשוט שזה מושלם בדיוק כמו שקוף שזה טבעי... סדרה של שלושה טעמי מיץ טבעי וטעים... אויש כמה שזה טעים, שאפילו באריזה הושקעה כל כך הרבה חשיבה, טכנולוגיה ואיכפתיות . זו לא כתבת פרסומת, אבל אני לא יכולה שלא לקצר לעצמי תהליכים ולצטט לכם מהאתר נוסח יותר מקצועי של מה שאני כל כך רוצה שתדעו:

"שקית השתייה (pouch) הגמישה של שקוף שזה טבעי, עשויה בטכנולוגיה וחומרים מתקדמים וללא BPA (ביספנול A)*, היא עבה ואיכותית במיוחד, אינה מאפשרת כניסת אויר, לחות ואור ולכן מאפשרת לשמור על איכות המיץ, טעמו וצבעו בדרך טבעית, וללא חומרים משמרים.  שקית השתייה היא אישית, והכמות הניתנת לילדים היא של מנה אחת מדודה ידועה מראש. ילדים אוהבים לשתות ממנה -היא קטנה, קלה ונוחה, נפתחת ונסגרת בקלות, אינה שבירה, ומאפשרת לשמור על שאריות מיץ. שקית השתייה שלנו ידידותית לסביבה, משקלה הוא רק כ- 5 גר’ ונפחה כמעט אפסי, ועל כן היא חסכונית באופן משמעותי בשינוע, אחסון ובנפח האשפה שהיא מייצרת ביחס לכל אריזה אחרת."

את השקוף הטבעי שלי גיליתי לראשונה בעדן טבע מרקט באור יהודה, תוך כדי שאני מחפשת לי כהרגלי 'נו, מה התחדש לנו כאן' - במדפים שמול מחלקת הנטול גלוטן/נטול סוכר (שורה אחרונה משמאל לכניסה...) אבל כששמעתי, די הרבה אחרי, את 'האישה שמאחורי הפיתוח' מספרת לי עליו, מה הניע אותה, איך זה נולד ומתי... כשראיתי את הניצוץ הכל כך מוכר בעיניים - ידעתי! ידעתי שהמיץ הזה הופך להיות משקה הבית שלנו. הרגשתי את התחזקות הטעם של התפוחים, הדובדבנים והאננס - הרגשתי שאני לגמרי עושה טוב לעצמי וליקרים שלי כשאני דואגת שהמיץ הזה יהיה זמין בבית דרך קבע. בבית ששותים בו הרבה מאוד מים אבל לא מוותרים על מכסת מיץ יומית, אין תענוג גדול מלדעת שבכך הורדתי מעצמי דאגה נוספת שקשורה למה שהילדים שלי מכניסים לגופם בידיעה או שלא בידיעה.

אתם מוזמנים להיכנס לאתר, ללמוד יותר על הרכיבים והערך התזונתי של המיצים, האישורים לייצור, המשימה  וגם סתם שאלות ותשובות מעניינות... היכן ניתן להשיג? בחנויות הטבע וברשתות: עדן טבע מרקט, אורגניק מרקט, ניצת הדובדבן, טבע ספורט קסטל, אניס, טבע כל.

וכעת, למתכון הפשוט ולתמונות שיחד מעניקים משמעות נוספת לשקוף ול-100% טבעי

טבעי... בשביל הילדים ()... במילוי שוקולד

ושקוף... כמה שזה פשוט מצד אחד ומרשים מצד שני


המצרכים

לבצק:

  1. 420 גר' קמח תמי
  2. 2 כפיות אבקת אפיה
  3. 100 מ"ל מיץ תפוחים טבעי (אפשר גם תפוזים או דובדבנים)
  4. 200 גר' חמאה (או מרגרינה/מחמאה לנטול לקטוז/פרווה)
  5. 80 גר' דבש
  • לא חובה, אך המלצה חמה אישית: 1 כפית תמצית בננות (או אחרת לפי העדפה)
  • למלית: ממרח תמרים - אריזה של 500 גר'

תוספות (עם/בלי סוכר):

  • אבקת סוכר – לזריה מעל
  • מליות – ממרח שוקולד, ממרחי פרי, ריבה ופירות יבשים

ההכנה

  1. במעבד מזון (או תרמומיקס) מעבדים בפולסים קצרים את כל המצרכים לבצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר בין חצי שעה לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק, עובי 4 מ"מ (מלבן בגודל 24 ס"מ אורך* 18 ס"מ רוחב). מורחים שכבה אחידה ודקה של המלית ומגלגלים לרולדה.
  4. בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים במרחק 2 ס"מ בין אחד לשני בבצק כדי לאפשר חיתוך קל לאחר האפייה. חוזרים על הפעולה עם שני כדורי הבצק הנותרים
  5. אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין. משלימים את החיתוך לפרוסות לפי הסימון ובוזקים אבקת סוכר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת