00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

אורן בקר סדנאות שף

29/01/2012


שבוע שעבר הזמינו אותי להשתתף בסדנא אצל שף קונדיטור אורן בקר,מה זה התרגשתי,אני מכיר את אורן מתכנית הטלוויזיה שלו בערוץ האוכל כל יום רביעי בשעה 16:35 ובערוץ 10 בימי שישי בערב ב- 18:10.

בקיצור התרגשות גדולה,קצת על אורן:


נכון להיום אורן מעביר כמעט כל יום סדנאות לכל מיני קורסים,המחיר שווה לכל נפש והסדנאות ממש שוות.

אורן בקר שף קונדיטור החל את דרכו המקצועית בבית ספר תדמור, משם עבר לביה"ס קורדון בלו בסידני אוסטרליה וסיים בהצטיינות.

במשך הזמן שעבר, עבד וצבר נסיון ב"סי קפה" וברשת "רולדין" ואז הגיע ל"בליקר" - שם היה אמון על הקינוחים.

הצעד הבא היה פיתוח המותק "בליקר בייקרי" והקמת קונדיטורית בוטיק מדויקת ובעלת מגע אישי.

במהלך הזמן שעבר המשיך אורן להעשיר ולהעמיק את ידיעותיו בתחום האפיה והקונדיטוריה וטכנולוגית המזון.

בתחילת יולי 2011 פתח אורן בקר עם שותפיו את ביה"ס לסדנאות אפיה "אורן בקר - סדנאות שף" ברחוב הנציב 30 בת"א.

טוב אחרי שהיללנו ושיבחנו את אורן יש להוסיף גם את גיא חנוכה העוזר שלו שהוא בחור מקסים שעזר לנו בסדנא.



התחלנו דווקא עם המילויים של ה"מקרוני":

"קרם פטיסייר פיסטוק"


"קרם לימון"


"קצפת טירמיסו שאותה נראה אח"כ.

מקרוני בצק:

הכמויות חייבות להיות מאוד מדוייקות

80 גרם חלבונים 

60 סמ"ק מיים

225 גרם סוכר

80 גרם חלמון

קורט מלח 

250 גרם אבקת סוכר

250 גרם אבקת שקדים


אופן ההכנה:

להרתיח את המים עם הסוכר.

ככה בודקים אם הם הגיעו לטמפר' המתאימה:


להקציף חלבון יחד עם מלח  עד לקצפת יציבה.

להוסיף את המים הרותחים והסוכר לתוך הקצפת על מהירות נמוכה של המיקסר עד שהטמפרטורה של של הקצפת פושרת.

במעבד מזון לטחון את אבקת הסוכר והשקדים כחמש דקות לערך עד לטחינה דקה מאוד,להעביר פעמיים דרך מסננת.

להוסיף את החלמונים ולקפל אותם פנימה לבצק כמו מרציפן,להוסיף את הקצפת ושוב ללקפל בעדינות בעזרת קלף עד לקבלת בצק מבריק חלק ונעים לעבודה.


מחלקים את הבצק לשלוש קערות ,ניתן להוסיף צבעי מאכל טבעיים לקבלת צבעים יפים.


ככה הבצק נראה:







לשים את הכל בשקיות זילוף:


לזלף על מגש משומן זילופים קטנים וחמודים:



לתנור לאפיה על 130 מעלות ל10 דקות רבע שעה



התחלקנו לקבוצות,כולם קיבלו את החומרים תוך שאורן וגיא עוברים בין השולחנות ועוזרים לנו להכין את הטעים טעם הזה:

אחרי שהקבוצה שלנו סיימו להכין את הבצק רציתי גם אני לבדוק איך מזלפים את הטעימים האלה:


לאחר שהוצאנו מהתנור מזלפים מעט מהמילוי וסוגרים עם עוד אחד:



הכינו גם תפוז ממקרוני:

הנה צילחות אחרון:

ההסברים של אורן כיפיים ומצחיקים והוא מעביר את הסדנא בצורה מקסימה ומקצועית כמו שרק הוא עם הקסם האישי  שלו יודע להעביר.

ארבע שעות של סדנא כיפית וחוויתית,נהננו מכל רגע.

אורן פותח ביה"ס למקצועות הקונדטוריה:

קורס של 7 חודשים וכ - 28 מפגשים בהם אורן יעביר קורסים בהם ילמדו הנושאים הבאים:

בצקים פריכים,עוגות בחושות,רולדות מכל הסוגים,עוגיות ללא גלוטן,בצקים מכל הסוגים,קרמים ,מוסים וקינוחים,עוגות ויטרינה שוקולדים,לחמים,פטיפורים,מקרונים,בצק סוכר גלידות ועוד...
הלימודים יעשו גם עיוני וגם קורס מעשי.

לפרטים נוספים והרשמה:

טלפון של ביה"ס 0765423033

עירית: 0544523030

אתר ביה"ס orenbecker.co.il

בפייסבוק אורן בקר סדנאות שף

אני ממליץ בחום על חוויה בלתי נשכחת.

תודה רבה לתפוזים,ללי,מיטל וייתר הצוות על הסדנא,תודה לאורן בקר,שמחתי לפגוש את כל הבלוגרים הנפלאים שפגשתי שם.

ואין טוב ממראה עינים:


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת