00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

פוקצ`ה סאן

 

מה מכינים:

חצי קילו קמח - אני משתמש לפוקצ'ה בשטיבל 1   (857 מ"ל)

כפית משפר אפיה (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת שטיבל

כף שמרים יבשים (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת דגן

חצי כף סוכר

כוס ורבע מים (285 מ"ל)

כף מעורבת של שמן זית וקנולה/כל שמן אחר

כפית מלח שולחן

 

לציפוי :

שמן זית 

מלח גס

מעט רוזמרין

 

אופן ההכנה:

 

1) לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים , משפר האפיה והסוכר, ומערבבים .

2) מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש , 

4) לאחר כחמש דקות מוסיפים את השמן ואת המלח ולשים עוד כשתים שלוש דקות

5) אם לשים ביד יש ללוש עשר דקות לפני הוספת המלח ו10 דקות אחריו.

6) אמורים לקבל בצק גמיש , מוציאים מהקערה, מגלגלים לכדור , מחזירים לקערת המיקסר,  

    מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7)לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט, ולשים שוב את

    הבצק לכדקה להוצאת האויר, מניחים לכרבע שעה ומוציאים אוויר שוב. מגלגלים שוב לכדור

    ומועכים מעט על המשטח למצב של עיגול, בכדי שיהיה קל לחלק.   

8) מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, לשים מעט ומגלגלים לכדורים 

9) מרדדים כל כדור ומותחים לצורה של פוקצ'ה בגובה של בערך חצי סנטימטר.

10) יוצרים גומות עם קצות האצבעות מורחים בשמן זית ומפזרים מעל מכל פוקצ'ה כחצי כפית עט מלח בישול וכחצי כפית רוזמרין / טימין קצוץ     

11) מתפיחים עוד כ-20 דקות.

12) בנתיים במקביל מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

13) מעבירים לתבנית מקומחת ומכניסים לתנור ,

14)  אפשר להוסיף גם כלי עם מים קרים ליצירת אדים לפוקצ'ה פריכה יותר. לוקחים סיר קטן

       או תבנית חד פעמית מוסיפים מים ומכניסים בתבנית נוספת לתנור, המים יוצרים אדים בחלל התנור.

       אני עושה לפעמים בלי ולפעמים עם.

15) אופים את הפוקצ'ה, למשך כ-20 דקות עד שהיא מזהיבה.

 

מדובר למעשה בחצי שקית של שמרים יבשים וחצי שקית של משפר האפיה, אפשר לשמור את מה שנותר במקפיא

עד לשימוש הבא.

 

אפשרויות נוספות :

מכינים תערובת של שמן זית מתובל :

   כחצי כוס שמן זית 

   כפית אורגנו ו/או טימין 

   כפית שום כתוש או שום גבישי

   מורחים על הפוקצ'ות בשלב 10 ולאחר מכן מפזרים מלח בישול.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת