00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עמק החיות המוזרות

שני מתכונים קלילים ומהירים

לרוב כל דבר שאני עושה, לוקח לי הממממממממממממון זמן. אבל לפעמים צריך קצת יותר להזדרז. למשל, אם יש ילד או כמה ילדים רעבים שחשים שרק מבוגר אחראי (איפה יש כזה?) יוכל לספק להם את הסחורה. אז כך תעשו -

ניוקי שמנת - עגבניות זריז

אצלי המתכון, שדי המצאתי בעצמי, מופיע בקיצור נמרץ,  רק המרכיבים –

שמן זית

2 בצל דורות

2 בזיליקום דורות

2 פטרוזיליה דורות

2 שום דורות

קופסת עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל, אורגנו

חבילת שמנת לבישול 10%

ניוקי  

-זאת כי אופן ההכנה פשוט עד טריוויאלי . ובכל זאת – אם אני לא מביאה תמונות לפחות אביא פירוט מסודר. אז ככה –

מרתיחים מים בקומקום. מחממים שמן זית במחבת סירי (משהו אפילו מינימליסטי יותר מהסוטאז'). מוסיפים את קוביות הבצל. כשהן  "נמסות" מוסיפים את קוביות עשבי התיבול ואז את קוביות השום. מערבבים דקה או שתיים ואז מוסיפים את העגבניות (אני משתמשת בקופסא קטנה של 260 גר'). מתבלים. שופכים לסיר קטן את המים שהורתחו  מבעוד מועד. מוסיפים למים מלח ואז את הניוקי (שאני קונה מוכנים. תודה לאמץ שהפנה את תשומת ליבי :-) )  מבשלים את הניוקי כשתי דקות  עד ציפה . מסננים את המים ומוסיפים לרוטב. אם רוצים אפשר להוסיף גם גבינה מגוררת, אבל מכיוון שגם בלעדיה זה מאד טעים (תמיד נגמר מייד ולרוב לפני שמי מהילדים עוד מבקש תוספת רק כדי לשמוע "כבר אין") ומי צריך את הקלוריות ? אפשר בהחלט לוותר .     

אכלנו, שבענו ואולי גם ברכנו, אבל ארוחה אינה ארוחה בלי קינוח, נכון? גם כאן צריך לעיתים להזדרז, אם כי העוגה שאני מביאה אינה זריזה עד כדי כך. בכל זאת אם פתאום מגיעים אורחים או אם יוצאים לפיקניק עם חברים (אפשר גם וירטואליים ברמה כזו או אחרת) זה פתרון נהדר.

אז אני מביאה לכם עוגת תפוחים כמעט במדויק מתוך ספרה של ליהיא לפיד  - 'אוסף המתכונים של ליהיא לפיד'  בו היא נקראת 'עוגת התפוחים  הקלה והמהירה ביותר' ואף משתייכת שם לחמשת המופלאים. אז הנה -

עוגת תפוחים

מצרכים                         הוראות הכנה

3-4 תפוחים(לא משנה מאיזה סוג) מגלענים את התפוחים וחותכים אותם בקליפתם, לקוביות. 

1 כפית קינמון                מעבירים לקערה, מוסיפים כף סוכר וכפית קינמון ומערבבים.

1.5 כוסות קמח תופח    

1 כוס סוכר דמררה         בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר, הביצים, השמן והציפורן

3 ביצים                                     עד שמתקבלת עיסה דחוסה למדי.

150 גר חמאה (במקור   

 שני שליש כוס שמן)        משמנים תבנית מס' 26, מרפדים אותה בתפוחים ויוצקים מעל את

רבע כפית ציפורן טחון                                                                                         העיסה.

(או עוד קינמון)

לזרייה                           אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ – 40 דקות עד שהבית

1 כף סוכר דמררה          מתמלא ניחוח נפלא וקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

3-4 כפות אגוזים שבורים

                   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל גגג האחת אלא אם צויין אחרת