77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגיות קוואקר, אגוזים וגרעיני חמניה

30/01/2012

 

השבוע בא לי לאפות עוגיות, הבעייה היא שרציתי שיהיו גם בריאות לא רק טעימות. אילתרתי פעם מתכון לעוגיות בריאות ממצרכים שהיו לי, בדקתי אילו מצרכים יש לי והאם אפשר להכין מהם עוגיות. מה שמצאתי: קוואקר, אגוזים, גרעיני חמניה קלופים. שילבתי הוראות משני מתכונים שכבר הכנתי וכך יצאו לי העוגיות הטעימות האלה.

אגב, העוגיות מתאימות גם לט"ו בשבט הקרב עלינו לטובה.

אל תסתכלו על הצבע, כי הטעם שלהם משגע.

הכנות מקדימות

  1. הבצק מעט דביק, לכן להכין קערה עם מים כדי לעבד אותן
  2. להכין שתי תבניות של התנור מרופדות בנייר אפיה
  3. מהכמות יוצאות כ-60 עוגיות
  4. חמם תנור ל-170 מעלות

 

מצרכים: 

  1. 200 גרם חמאה רכה
  2. 1.5 כוסות סוכר חום (אפשר לערבב לבן וחום)
  3. 2 ביצים שלמות
  4. 2/3 כוסות קמח מנופה
  5. 1/2 כפית שטוחה מלח
  6. 1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה
  7. 3 כוסות קוואקר
  8. 1/2 כוס אגוזים לא משנה איזה סוג, להשאיר אותם שלמים, זה סוד המרקם של העוגיות 
  9. 1/2 כוס גרעיני חמניה קלופים ולא קלויים, או שוקולד צ'יפס 

אופן הכנה: 

  1. לחמם תנור ל-170
  2. להכניס למיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר, לעבד עד לקבלת תערובת אחידה
  3. להוסיך את הביצים, להמשיך לעבד
  4. להוסיף את הקמח, מלח, סודה ולעבד עוד קצת 
  5. להוסיף את הקוואקר, אגוזים וגרעינים ולעבד עד שיתאחדו לבצק 
  6. להרטיב את הידיים מעט וליצור עוגיות לא גדולות, להניח בתבנית, לשטח עם הבוהן
  7. לאפות בערך 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב
  8. להוציא התבנית, לקרר ולאחסן בצנצנת מתאימה או במיכל לעוגיות.

 ערכים תזונתיים של העוגיות תמצאו כאן באתר 

ובקשה קטנה: אני עדיין משתתפת בתחרות, אז אשמח אם רק תקליקו על הקישור

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5808

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק, hit it או מה שבא לכם

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת