33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

גרנולה בקלי קלות.

מתכון  לגרנולה ביתית קל להכנה שמצאתי ברשת.

תאמינו לי, קראתי ומיד הלכתי להכין. תוך 20 דקות הגרנולה היתה מוכנה לאכילה.

לצערי הרב ,כיון שעסקתי במספר בישולים והכנת ארוחת ערב בעת ובעונה אחת . . הגרנולה נשרפה מעט . . . טוב הרבה. היום הכנתי שוב , בראש שקט ופנוי והתוצאה ריחנית, טעימה ומרהיבה.

במקפיא אני מחזיקה שיבולת שועל , קוואקר גס לעוגיות, לדייסה ועכשיו לכוכב החדש. במזווה תמיד יש בנמצא אגוזים, שקדים, גרעינים למינהם, קוקוס, חמוציות, צימוקים ועוד. . מכאן שהכל זמין .

אוטוטו טו' בשבט , תפרגנו למשפחה שלכם גרנולה מזינה, טעימה ובעיקר קלה להכנה.

2 כוסות שיבולת שועל,

1/2 כוס אגוזי מלך, ניתן אגוז פקאן

1/2 כוס שקדים

1/2 כוס גרעיני חמניה

1/2 כוס גרעיני דלעת

3 כפות קוקוס טחון

1 כפית קינמון

1/4 כוס סילאן או סוכר חום/דמררה

4 כפות קנולה .

כמובן שניתן לגוון ולהוסיף אגוזי לוז, קשיו, פיסטוקים, מקדמיה .

לקערה רחבה להוסיף את הקווקר  האגוזים והקוקוס, לתבל בקינמון, שמן קנולה וסילאן ולערבב היטב.

לחמם את התנור ל 160 מעלות.

על תבנית אפייה ,מכוסה בנייר אפייה לפזר את התערובת ולאפות כ 20 דקות.

חשוב מאוד לערבב את התערובת כל 5 דקות  , בעזרת כף , כדי למנוע  את השריפה של האגוזים, טעמם מריר כשנשרפים. מראה הגרנולה צריך להיות זהוב וטעם האגוזים פריך. 

להוציא מהתנור לצנן מעט ולהוסיף חופן צימוקים וחמוציות.

ניתן לגוון עם קוביות פירות אחרות כפאפיה, אננס, תפוחי עץ, גינג'ר, תמרים, משמשים, חלבה מפוררת . . . ורכיבים אחרים.

לערבב ולקרר.

להעביר לצנצנת, המנה מספיקה לשבוע בערך.

רצוי לאכול כמות של 30-40 גרם ליום.

לשלב עם יוגורט, לפזר מעל דייסת קווקר או סלט פירות, פרוזן יוגורט ,לאכול כחטיף .

בתאבון אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת