88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קינמונים/סינבון/שנייק קינמון/סינרול

קינמונים/סינבון/שנייק קינמון/סינרול

 

סינבון            

 

 

כמה וריאציות בשינויים קלים, ממש לאותה גברת,

ואיזה ריח חם וקינמוני ממלא את הבית. ובחוץ הגשם שלא חדל לרדת. אין, אין מאפה מתאים יותר ממאפה שמרים.

לבצק:

500 גר` קמח רגיל (4 כוסות)

1 שקית (11 גר`) שמרים יבשים

200 מ"ל חלב פושר

80 גר` סוכר (6+1/2 כפות)

80 גר` חמאה רכה

קורט מלח

2 ביצים

למילוי:

80 גר` חמאה רכה,

1 כוס לא דחוסה סוכר דמררה.

2 כפות קינמון.

לציפוי:

 

 

 

100 גר` גבינת שמנת מסוג נפוליאון (העדפתי בפעמים הבאות גבינת שמנת טבעית 5% מסוג סימפוניה, שהיא מעודנת יותר)

60 גר` חמאה רכה.

180 גר` (כוס וחצי ) אבקת סוכר,

1/2 כפית תמצית ווניל איכותית

קורט מלח.(בפעמים הבאות השמטתי את המלח, ולטעמי יצא טעים יותר)

לערבב כל החומרים בעזרת מקצף ידני, לעיסה חלקה , עד כמה שניתן, למרוח על הסינבונים עם הוצאתם מהתנור.

 

 

כאן ניסיתי במקצף ידני- ממליצה להקציף במיקסר, יותר מהר ויותר חלק,

או במג'ימיקס  בלהב מתכת. בסופו של דבר זה מה שעשיתי.

 

 

אופן הכנת הבצק:

1. לערבב קמח ושמרים יבשים בקערת המיקסר.

2. לחמם בסיר חלב + חמאה +סוכר + קורט מלח, עד שהחמאה נמסה בלבד.

3. מוסיפים לסיר את הביצים אחת אחת. טורפים מעט ומוסיפים את התערובת לקמח והשמרים.

4. בעזרת וו לישה לשים 10 דקות עד שמתקבל בצר רטוב ודביק. לנקות מדי פעם דפנות הקערה ולהפוך הבצק גם מלמטה שיתערבב היטב. בשלב זה אין הוסיף קמח.

5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לילה במקרר(או לפחות שעה).

6.לאחר ההתפחה מחלקים ל-2 חלקים, מעבדים לכדורים בידיים, ומכסים למנוחה על משטח העבודה כ- 10 דקות.

7. על משטחח מקומח מעט מרדדים כל חלק בצק למלבן בגודל 25 על 30 לערך, מורחים בחמאה מומסת, מפזרים מתערובת סוכר קינמון. מהדקים מעט בעזרת המערוך, מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ לערך. אפשר יותר מי שרוצה שיצאו גדולים

יותר.

8. את השבלולים הפרוסים טובלים בתערובת סוכר קינמון ומניחים את הצד הטבול כלפי מעלה על תבנית עם נייר אפיה., ברווחים כדי שיהיה להם מקום לתפוח.

9.אופים בתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות, עד שמזהיב, זהירות לא לשרוף!!!

10. עם הוצאתם מהתנור מורחים את הסינבונים בעזרת מברשת בחומרי הציפוי. מצננים.

מה שנשאר מקפיאים בקופסה סגורה היטב, להפריד אותם בנייר אפיה.. ומחממים באובן לפני הגשה.

 

 מקור=התנור של אביבה /אוכל טוב.

תודה על המתכון המצויין.

 

לשמור בקופסה סגורה

 

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת