88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

פנקייק אמריקאי אמיתי מ`קמח תמי` (בלי גלוטן)

מלבד השינוי ל'קמח תמי', מדובר בדיוק במתכון המקורי 'עממי' שקיבלתי מברלינגטון שבורמונט. למתכון וותק בלתי נספר של הדורות שעבר ולא סתם וותק, אלא גם אילן יוחסין יש לו... שהרי ורמונט היא המדינה האמריקאית המזוהה ביותר עם פנקייק אולי בגלל העובדה שהיא מפורסמת בחמאה ובמייפל הייחודיים המיוצרים בה – ומי מאיתנו לא חושב מייפל בנשימה אחת עם פנקייק?...

הפנקייק עצמו אינו מתוק (אלא נגיעה קטנה ומתיקות הלקטוז – שהוא סוכר החלב) וזאת מתוך לקיחה בחשבון של הרטבים המתוקים שילוו אותו באכילה. כראוי לפנקייק, גם זה נועד ל'ביזבוז' הפנקייק הראשון (ולפעמים גם השני...) שמכינים, מעין חוקיות כזו שאינה תלויה בנסיון העשיר או הדל של המכין.

ואם כבר בפנקייק אנחנו עוסקים, והאסוציאציה של רטבי הפנקייק והשוקולד היא בלתי נמנעת כמו גם האסוציאציה של העמסת הקלוריות וההשפעה על הפיגורה - זה הזמן והמקום להזכיר לכם את האלטרנטיבה האולטימטיבית לשומרים שבינינו: הרטבים נטולי הגלוטן, נטולי הסוכר, ללא שומן וללא פחמימות של וולדן פרמז (Walden Farms). כבר סיפרתי עליהם בהרחבה ברשומה זו , אבל... בשביל החדשים שהצטרפו לבלוג הזה וגם כי מאז הצטרפו טעמים נוספים למשפחה וניתן לרכוש אותם גם ברשתות השיווק ה'רגילות' (כבר לא רק בחנויות טבע),

פנקייק אמריקאי אמיתי מ`קמח תמי`

16 יחידות  (קוטר 12 ס"מ)

המצרכים

  1. 2 כוסות קמח תמי
  2. 2 כפיות אבקת אפיה (1 שקיק)
  3. 4 כפות סוכר
  4. קורט מלח
  5. 3 כוסות חלב (720 מ"ל)
  6. כפית תמצית וניל
  7. 2 ביצים גדולות XL

לדילול הבלילה כשמסמיכה (קורה כשמשתהים בהכנה):

  • ½- ¾ כוס מים

להגשה:

  • סירופ מייפל, ריבת חלב, קצפת, סירופ שוקולד, סירופ תות, סירופ קרמל– לפי הטעם והעדפה אישית

ההכנה

  1. טורפים יחד את כל המצרכים לקבלת בלילה סמיכה ואחידה, משהים לפחות חצי שעה לפני שמתחילים בהכנה (אפשר לערבב גם בתרמומיקס או במג'ימיקס)
  2. על להבה בינונית מחממים היטב את מחבת הפנקייק והטבעת, מברישים במעט מאוד שמן ויוצקים כחצי כוס מהתערובת, אם היא לא מתפזרת שווה במתחם הטבעת, יש לטלטל בעדינות את המחבת עד שהמפלס משתווה.
  3. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-2 דקות, עד שמבחינים בהתייבשות עדינה של השוליים והשכבה העליונה.
  4. משחררים עם קצה סכין חד את שולי הפנקייק מהטבעת והופכים לדקה נוספת על הצד השני

מגישים חם וכל אחד יוצק לעצמו רוטב/תוספות לפי טעם אישי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת