55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

קדרת ירקות שורש ועוף בתנור

25/01/2012

רגע לפני שאתם יוצאים לקניות, תוסיפו לרשימה ירקות שורש. הנה לכם תבשיל נפלא שמתאים לימי החורף

המענגים שלנו.

אני  בישלתי את הקדרה בסיר חרס ענק, אך ניתן כמובן לבשל בסיר הכי גדול שיש לכם, שנכנס לתנור.


המצרכים:

5 כרעיים חתוכים לשוק וירך מנוקים מעודפי שומן מיותרים

2 שורשי פטרוזיליה

שורש סלרי

3-4 גזרים

2 סלק

ארטישוק ירושלמי

4-5 תפא"ד בינוניים

2 בצלים

ראש שום

2 בטטות בינוניות

1 תפוז

2 מקלות קינמון

כמה ענפי  רוזמרין ותימין

מלח

פלפל

כפית פפריקה

אבקת מרק עוף

כוס יין אדום

1/2 כוס שמן זית


ההכנה:

1. קולפים את כל הירקות וחותכים לחתיכות גסות

2.  שוטפים את חלקי העוף, מנגבים בנייר מגבת מחממים שמן זית בסיר גדול  ומטגנים אותם בסיר גדול,

     עד שיזהיבו (כדקה וחצי מכל צד). מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומניחים בצד.

3.  מוציאים את העוף מהסיר ומכניסים את הירקות, מטגנים אותם קלות באותו השמן, מתבלים במלח ופלפל

     גרוס.

4.  מאחר ואני השתמשתי בסיר אחר מזה שבו טיגנתי, סידרתי את התבשיל כך: שכבה ראשונה של חלקי

     העוף המטוגנים:


5. מעליהם הירקות:

6. עוד שכבה של חלקי עוף, שאר הירקות, מקלות הקינמון, התבלינים, היין, פרוסות התפוז ועשבי התיבול,

    מכסים את הקדירה היטב ומכניסים לתנור ל- 3 שעות לפחות בחום משתנה שנע בין 200 מעלות

    בהתחלה  ל - 150 מעלות כעבור כשעה.

עוד הוספתי לקדרה  לפת - לא היה טעים לי. עגבניות שרי - נחמד, חמיצותן לא כל כך מתאימה.


ותמונה נוספת:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת